Водещите новини! Петимата депутати вече са подали заявления, че напускат ИТН. Германски гаубици в Украйна (и още…)

  • 14 юни 2022 19:24

  • 3705
  • 5
Водещите новини! Петимата депутати вече са подали заявления, че напускат ИТН. Германски гаубици в Украйна (и още…)
© Булфото/Getty Images/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 14 юни ***

 

Петимата депутати, които обявиха, че напускат ПГ на "Има такъв народ" (ИТН), вече са подали заявленията си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за Novini.bg от пресцентъра на парламента.

Това са Николай Радулов, Деян Петков, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Георги Георгиев.

Петимата депутати вече са подали заявления, че напускат ИТН

***

Обучението на украински военни за боравене с германски гаубици скоро ще приключи и така ще бъде възможно тези оръжия да бъдат използвани във войната в Украйна, каза днес германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт, цитирана от Ройтерс.

„Обучението за „Панцерхаубице 2000“ скоро ще бъде завършено, така че това (оръжие) да може да се използва в бой в Украйна“, заяви Ламбрехт пред репортери при посещение във военна база в германския град Райнбах.

„Панцерхаубице 2000“ е едно от най-мощните артилерийски оръжия, с които разполага германската армия. То може да поразява цели на разстояние 40 километра. Германия обеща през май да достави на Украйна седем самоходни гаубици".

Германски гаубици скоро ще бъдат готови за бой в Украйна

***

Янев също зададе въпроса за деветте милиарда, което е вече деветото или десето задаване на един и същи въпрос, на който беше отговорено многократно, но пак и пак се задава, все едно задаващите са глухи… или нарочно го правят, надявайки се да нагнетят напрежение. 

А за Моллов (онзи от записа, предлагащ подкуп) каза: „Принадлежността му към бъдещата партия няма как да бъде пряко свързано[…]Когато се направят необходимите разследвания и си изчисти името можем да мислим за някакво бъдеще, но в момента не“.

„… няма как да бъде пряко свързано“ може да значи: непряко някак ще го свържат. 

„… Когато […] си изчисти името можем да мислим за някакво бъдеще“. Да мине време, пък ще видим, звучи това. Не се отказват съвсем от него, ценен им е явно. 

Морал…

Стефан Янев за проф. Моллов: Няма да остане част от партията

***

И на нас ни направи впечатление…

Рена Стефанова от ПП: Слави се сети за РСМ, когато избухна скандала на "Капитан Андреево"

***

Проучването показва, че 33% напълно го одобряват, 29 на сто смятат, че проблеми има, но трябва да се търси компромис за продължаване живота на кабинета. Най-големият дял, 38% са изцяло срещу неочаквания ход, намират го за изнудване и опит за дестабилизация.

Това „33% напълно го одобряват“… все още е сериозен проблем. Не е ясно какво ОЩЕ трябва да се случи, че да се убедят. Може би отговорът е, че НИЩО не може да ги разубеди. 

Разликата между „гласоподаватели“ и „електорална маса“…

"Алфа рисърч": 38% от българите са категорично против действията на Слави

***

А, и на сутрешна физзарядка няма да се учудим

Ива Митева: В ИТН попълвахме тестове за лоялност, имаше и проверки с детектор на лъжата

***

„В момента, в който съберем мнозинство от 121 депутати, веднага ще предложим нови министри“, уточни премиерът. 

„Най-важното е да намерим седем смели депутати, които слагат приоритета България пред всякакви задкулисни, други или личностни обещания“, добави той.

Петков коментира и скандала на границата:

„Учуден съм от Слави Трифонов колко пъти повтори, че едва ли не нямал нищо общо, само дето без да го питат влиза в оправдателен режим за границата. Съвпадна изцяло с това, че най-накрая държавата си върна контрола на границата, която се е движила от години от неясни за мен субекти“.

„В момента много хора от сивия сектор губят много средства и биха се радвали това правителство да го няма. В момента всички, които са крали досега, рано или късно ще минат през прокуратурата. Това е група, която се чуди как правителството да свърши всеки ден. Втората група от хора са свързани с газови печалби, които сега свършват. Тези хора също биха се радвали това правителство да го няма“, добави още Петков, цитиран от bTV.

Кирил Петков разкри кога ще бъдат предложени нови министри

***

Отвратителна новина, но не можем да кажем, че е изненадваща, имайки предвид състоянието на стопанина на Кремъл. 

Алексей Навални е откаран в неизвестна посока

***

Украйна би желала да се повишат възможностите за износ на зърнената реколта през Румъния, заяви днес украинският зам.-министър на земеделието Маркиан Дмитрасевич пред евродепутатите от комисията на Европейския парламент по земеделие.

Той уточни, че е необходимо изграждането на интермодални терминали по река Дунав, за да може житото да се прехвърля по-лесно между наземни и водни средства за превоз. По неговите думи засега изглежда, че пристанището в Констанца ще бъде претоварено с работа, ако не бъдат предприети допълнителни мерки за даване на предимство на украинския износ.

Украйна очаква от ЕС помощ за съхранение на реколтата от жито

***

Вместо досегашното „Търкиш еърлайнс (Turkish airlines) ще е „Тюркийе хава йолларъ“ (Turkiye Hava Yolları)

Пак добре, че не са върнали и арабските букви от времето на империята, та поне можем да го прочетем… да го запомним – надали. Гениален маркетингов ход, въобще не е пиар, с който някой се прави на интересен националист преди изборите, нали? 

Турският национален авиопревозвач сменя името си

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3705 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Правилно

2022.06.14 | 22:49

5
Правилно ги показват заедно с новината за мръсните укри ...

2022.06.14 | 22:32

4
СКОРО НЯМА ДА СА ДЕПУТАТИ ЗАЩОТО НАПУСКАТ ПАРЛАМЕНТА
Петтанкиста

2022.06.14 | 22:28

3
Пет весёлых друга :)
Мръсни

2022.06.14 | 20:47

2
Псета
Петимата

2022.06.14 | 20:46

1
Долни педерасти!

Добави коментар

Водещи новини