Възстановява се движението на МПС до 3,5 тона през "Петрохан"

  • 14 юни 2022 16:58

  • 2109
  • 0
Възстановява се движението на МПС до 3,5 тона през "Петрохан"
© АПИ
Слушай новината Слушай новината

Около 18 часа днес - 14 юни, ще бъде възстановено движението на моторни превозни средства до 3,5 тона в участъка Бързия - Гинци през прохода „Петрохан“.

Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. Трафикът в отсечката ще се осъществява в една лента, двупосочно с изчакване. Скоростта на движение в компрометирания участък е до 30 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта. 

Петрохан е затворен заради свлачище

С уширението на пътното платно и асфалтиране на компрометираното трасе е осигурено безопасното преминаване на шофьорите. Продължава работата по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно решение за укрепване на разрушения участък. 

Екипите на пътноподдържащото дружество работят усилено, за да се възстанови нормалното движение по второкласния път. Започна изкърпване на трасето по целия проход. Ще се възстановят разрушените от проливния дъжд банкети. Ще бъдат извършени и дейности по текущия ремонт като почистване на канавки, водостоци, премахване на излишната крайпътна растителност, за по-добра видимост на водачите. 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини