Иванов: Селското стопанство и веригите за доставки на храни трябва да по-стабилни и устойчиви на настоящи и бъдещи кризи

  • 13 юни 2022 13:43

  • 274
  • 1
Иванов: Селското стопанство и веригите за доставки на храни трябва да по-стабилни и устойчиви на настоящи и бъдещи кризи
©

„С оглед продължаващото нарастване на цените на храните, трябва да следим внимателно въпроса за достъпността на храните. Трябва да се предприемат всички стъпки, за да  бъдат селското стопанство и веригите за доставки на храни по-стабилни и устойчиви на настоящи и бъдещи кризи“.

Това заяви министърът на земеделието д-р Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. по време на неформална среща на министрите на земеделието от Партията на европейските социалисти (ПЕС). Събитието се реализира по покана на г-н Расмус Преен, министър на земеделието на Дания.

Д-р Иванов посочи, че значителното увеличение на производствените разходи не може да бъде компенсирано от увеличението на производствените цени. Брутната продукция се свива в дългосрочен план в подсектора и добавената стойност непрекъснато намалява. По думите му позицията на България е, че решението на Комисията за дерогация от екологичните изисквания по Първи стълб на ОСП през 2022 г. е прагматично решение с положителни последици и следва да бъде продължено през 2023 г.

Тема на срещата бе и регламентът за географските означения, като според аграрният министър политиката за качеството на ЕС трябва да бъде опростена.

„В настоящата ситуация с кризата в Украйна и социално-икономическите последици от военния конфликт считаме, че трябва да се намери баланс между осигуряването на конкурентоспособност на земеделските производители и високите производствени стандарти на ЕС и осигуряването на продоволствена сигурност в ЕС и в световен мащаб“, каза д-р Иванов.

Министър Иван Иванов: България е страна с доказани традиции в ловния туризъм

Радина Лазарова
274 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.06.13 | 18:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини