Гроздан Караджов за щетите от пороите: За такива аварийни ситуации няма да се щади нищо

  • 11 юни 2022 20:42

  • 7276
  • 1
Гроздан Караджов за щетите от пороите: За такива аварийни ситуации няма да се щади нищо
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов каза, че следи ситуацията в засегнатите от пороите райони. Още утре сутринта тръгвам за Враца и за Вършец, съобщи той в предаването "Карай направо" по Нова телевизия.

"Там, където е много силна стихията, няма как да се действа. Нито техника помага там, нито строителни материали, а може по-скоро, ако се напънем, да загубим някой човешки живот", коментира Караджов и добави, че затова действат умерено. Това, което можем да правим, е там, където са по-малките разрушения, да запълваме включително и с дълги трупи, допълни той.

Обявиха частично бедствено положение във Враца заради поройни дъждове

Гроздан Караджов се ангажира, че хората в засегнатите райони ще получат помощ, за да започнат ремонтни и укрепителни дейности. "Абсолютно мога да го обещая, защото в рамките на бюджета, който имаме, той е предостатъчен и за такива аварийни ситуации няма да се щади нищо", заяви той. Ще действаме по най-бързия начин, ще наемем възможно най-сериозните машини и изпълнители в региона на бедствието, така че бързо да бъде възстановена проходимостта на пътищата, допълни Караджов.

Това, че имам значка "в оставка", не означава, че съм си оставил работата, коментира още той.

 

7276 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Диди

2022.06.12 | 00:21

1
Като няма пари. От нови заеми ли ще ги отпускате. Голямо то крадене е през инфлацията която предизвикаха година преди войната с вдигането на бензин и ток.

Добави коментар

Водещи новини