Обявиха частично бедствено положение във Враца заради поройни дъждове

  • 11 юни 2022 14:59

  • 5241
  • 2
Обявиха частично бедствено положение във Враца заради поройни дъждове
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Частично бедствено положение във Враца и квартал Бистрец обяви кметът на общината Калин Каменов заради поройните дъждове, които наводниха участъци от основни булеварди и повредиха улици, съобщиха от общинския пресцентър, цитирани от БТА.

По данни на общината през последното денонощие в града са паднали повече от 80 литра на квадратен метър. Спряно е движението по бул. "В. Кънчов", където има наводнени участъци. На място работят екипи на пожарната и общинското предприятие "БКС", които отводняват критичните места.

Обилните дъждове нанесоха щети по улиците на квартал Бистрец, където аварийната екипи със специализирана техника работят по разчистването.

Порой и градушка се изсипаха в Мездра

Затруднено е движението към пещерата Леденика. Река Лева, която преминава през Враца, е придошла, но остава в коритото си.

Продължава постоянното наблюдение на нивата на язовирите. Дъжд продължава да вали с различна интензивност и кратки прекъсвания в града.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5241 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
айде сега

2022.06.11 | 17:51

2
милионите да потекат и за българите в нужда така както за шибаните украинци щото правителството не си е свършило работата

2022.06.11 | 16:38

1
и без война сме по зле от другите ....един дъжд и до там

Добави коментар

Водещи новини