Ограничават достъпа на камиони над 10 тона в Русе

  • 09 юни 2022 18:57

  • 674
  • 0
Ограничават достъпа на камиони над 10 тона в Русе
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Община Русе предлага налагането на забрана за навлизане на тирове над 10 тона в града. С вертикална пътна маркировка ще се ограничат транзитно преминаващите тежкотоварни автомобили в няколко точки, а тези, свързани с местната индустрия и магазини, ще получат пропуски за зареждане, съобщават от кметството.

Решението е съгласувано с представителите на "Пътна полиция" и Агенция "Пътна инфраструктура". Причината са километричните опашки от камиони по международния булевард "България" в посока граничния пункт "Дунав мост", които затрудняват придвижването на русенци и пътуващите от Мартен, Сандрово, индустриална зона "Тегра" и Индустриалния парк.

ТИР и автобус се сблъскаха край Дунав мост, три жени пострадаха

"Засиленият трафик се дължи на войната в Украйна, тъй като пътуващите от изток през Кавказ и Русия сега преминават през Турция и България. Подобна е ситуацията и в другите български градове по трасето - Стара Загора, Велико Търново и Бяла, където автомобилите биват спирани, за да изчакат", обясниха от местната управа.

По думите на кмета Пенчо Милков проблемът е с международно и национално значение и трябва да се реши генерално. "Очакват ни тежки месеци с голям поток от туристи, ремонт на "Дунав мост" и евентуално продължаваща война", каза Милков.

Общинското ръководство работи и за изграждането на голям паркинг за повече от 700 тира, свързан със системата на контролно-пропускателния пункт.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини