Водещите новини! Политическа и природна бури удариха София

  • 08 юни 2022 19:36

  • 2479
  • 8
Водещите новини! Политическа и природна бури удариха София
© Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 8 юни ***

 

За изключително силна буря, съпроводена с градушка, съобщиха читатли на Novini.bg. Стихията разразила около 18:00 часа.

В центъра на София е имало и градушка.

Дърво е паднало върху движеща се кола на  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК. В автомобила е имало две момичета, които са невредими.

За градушка съобщават и жители на столичния кв. "Люлин".

Пороят бързо наводни улиците, на места са се образували задръствания. Аварийните екипи на Столична община реагират на сигнали, свързани с проливния дъжд в София.

Общо 6 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ реагират на сигнали в резултат на бурята и силния дъжд. Към момента екипите са работили за отстраняването на 4 паднали клони и дървета в „Орландовци“, затруднения в следствие завиряване на кв.“Орландовци“, ул.“Кукуш“ и бул.“Хр. Ботев“.

Затруднено движение по трамвайна линия №6 на бул. „Ген. Н. Жеков“.

Мощна гръмотевична буря и градушка удариха София

***

Причините, поради които нямаме място в тази коалиция и министрите ни днес напуснаха, са две - Македония и това, че няма пари в държавата“.
~Слави Трифонов

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция

***

Оказва се, че „няма пари в държавата“ е ето това: 

„ИТН поиска безпрецедентно увеличаване на бюджета на МРРБ с 3 милиарда и 600 милиона, за да бъдат платени на същите тези фирми, които в последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби“. 

Петков: Мoжe дa cмe oт cтpaнaтa нa мaфиятa или дa имaмe пpинципнa пoзиция, зa дa мoжe вceĸи eдин лeв дa ce oтчитa

***

И какво излиза? 

Че превратът е бил заложен като eject бутон за катапулт и е било въпрос на време, на „подходящ момент“, когато на „наш‘те хора“ им припари под г*за и я губернатор Мутрофана се възмути прекалено, я ОПГ-тата се усетят без почва под краката, я на ченгетата им замирише на промяна… 

Ето ви и още една мозъчна дъвка за убиване на времето:

Timeline: забраняваме на Лавров да лети над България… малко по-късно: eject бутона, „вече няма да имате правителство“.

Мирише на преврат (и малко на цървули…)

***

Политически анализатор: ИТН са прокси на Доган и Пеевски, заченати са с руски пари

***

Той обясни и откъде е тръгнал разривът с „Има такъв народ“. „Нека да върнем календара назад. Първият голям проблем беше, когато пак от МРРБ, от АПИ искаха да похарчат 1 милиард и 100 милиона безконтролно. Първото наше скарване дойде тогава“.

Имаше риск, че Каримански нямаше да изпълни ролята на истински гуверньор на БНБ. Обадих се на Трифонов, за да предложат друг техен кандидат. След този момент, Трифонов спря да си вдига телефона. Писахме СМС-и, опитвахме се да се обаждаме. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ министър-председателят Кирил Петков.

Премиерът е опитал да комуникира с председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, но от него е получил отговор: „Аз не съм оторизиран да говоря с Вас“.

Премиерът: Стилът на Слави е да играе силово и да не му пука какви ще са последствията за народа

***

„Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията. Защото това, което липсваше в изказването на г-н Трифонов, е какво следва оттук нататък за страната. Не за нас, не за един или друг, които сме участници в тази постоянна драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към хаос, към управление с плаващи мнозинства?

Христо Иванов: ИТН тласка страната към хаос

***

Днес, на връх Световния ден на океаните, ще трябва да си припомним защо ние не можем да имаме хубави неща. И не, отговорът не е само: корупцията. Веднъж да не е само тя…

Бай Ганьо – турист! (или: "Да си припомним защо не можем да си имаме хубави неща")

***

В документа се отбелязва, че службата е приключила разследването си по строежа на 377 къщи за гости, съфинансирани от Европейския фонд за развитие на селските региони и препоръчва на генералната дирекция за земеделско и селско развитие към Европейската комисия да бъдат възстановени 23 млн. евро.

Европейската служба за борба с измамите иска България да върне 30 млн. евро

***

„Най-после мога да споделя, че моите свекъри главният равин на Москва Пинкас Голдшмит и Дара Голдшмит бяха подложени на натиск да подкрепят "специалната операция" в Украйна и отказаха", каза в свое съобщение в "Туитър" Авитал Чижик-Голдшмит. Чижик-Голдшмит, базирана в Ню Йорк журналистка, каза че Пинкас Голдшмит е отлетял за Унгария две седмици след началото на инвазията на 24 февруари, занимавал се е с набиране на средства за бежанци в Източна Европа, след което отпътувал към Израел.

Главният равин на Москва е напуснал Русия заради натиск да подкрепи войната в Украйна

***

Турция изрази оптимизъм за създаване на коридор за износ на зърно от Украйна

***

Матю Макконъхи е израснал в Ювалди. Той се изказа на фона на изявление на демократите в Сената на САЩ, че са окуражени от разговорите с републиканските си колеги за промени в законодателството за оръжията. Те обаче предупредиха, че при компромис няма да бъде постигнато ограничаване на насилието с огнестрелни оръжия, каквото според тях е необходимо.

Макконъхи заяви, че е посетил Белия дом, за да се опита да допринесе за постигане на тази цел. Коментарите му обаче се очаква да окажат слабо влияние, допълва БТА.

Матю Макконъхи призова за промяна на американското законодателство за оръжията

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2479 8

Коментари 8

Добави коментар
Прожектор

2022.06.08 | 20:58

8
Когато става дума за оцеляване на целокупния народ и неговата държава в условията на световна политическа, енергийна и икономическа кризи, няма място за политически, още по-малко за лични емоции и егоизъм ! Бил чалгаджия с дълбоки задкулусни зависимости. Ясно, но ерген, без задължения към деца и семейство ! Какво толкова има да губи ? С две думи това се нарича национално престъпно- безотговорно поведение или преврат !

2022.06.08 | 20:41

7
Голяма метла трябва ! Възраждане на власт !
Стамболов

2022.06.08 | 19:58

6
Когато става дума за оцеляване на целокупния народ и неговата държава в условията на световна политическа, енергийна и икономическа кризи, няма място за политически, още по-малко за лични емоции и егоизъм ! Бил чалгаджия с дълбоки задкулусни зависимости. Ясно, но ерген, без задължения към деца и семейство ! Какво толкова има да губи ? С две думи това се нарича национално престъпно безотговорно поведение !
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.06.08 | 19:56

5
ТЕЛЕФОНА МИ Е 0878/715846 :)
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.06.08 | 19:54

4
ЧИ ФУ ТИТЕ, НЕЩО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ? :)
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.06.08 | 19:53

3
НЕКОЙ ДРУГ ДА СЕ ОПЛАЧЕ ОТ МЕН? :)
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.06.08 | 19:53

2
ДОБАВЯМ ИЗТЕЗАНИЯ НА ГЕРМАНЦИТЕ ПРЕДИ ЛИКВИДИРАНЕТО ИМ!
ГЮБРЕТА

2022.06.08 | 19:51

1
ЗА КАКВО ЗВЪНИТЕ НА БРАТ МИ БЕ?! АЗ СИ НАПИСАХ ТЕЛЕФОНА, КАТО ПИСАХ НА ГЕРМАНСКИТЕ С В И Н И У ПОСОЛСТВОТО, ЧЕ ЩЕ ИДА ДА ГИ И З К О Л Я АКО ВИ ДАДАТ И 1 ЕВРО :) ЗВЪННЕТЕ МИ НА МЕНЕ! :)

Добави коментар

Водещи новини