Мирише на преврат (и малко на цървули…)

  • 08 юни 2022 17:45

  • 9006
  • 0
Мирише на преврат (и малко на цървули…)
© Булфото (архив)/Novini.bg

Няма да липсват на никого. Министрите на има-няма такъв народ. Но прави впечатление моментът, силата и посоката на удара. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Моментът: рояк от русофилистични формации, партии и фен-клубове се носи из пространството и всеки протегнал ръка да се докопа до сладкото. Мутрофана седи в губернаторския дворец и ги привиква един по един да докладват за свършеното и да вземат папките с новите задачи. 

Напоследък се беше навъсила, че посоката на правителството НЕ е посоката, която тя диктува, а тя не е свикнала да чува НЕ. Особено от получовеци от губерниите. За да я развеселят, всички местни го**ояди се наредиха да правят формацийки с руска резба. Развеселиха я, спор няма. 

Същевременно, премиерът започна да дава интервюта за западни медии, а западните медии реагираха не само с любезно отразяване, защото им се налага (по линия на „приятелите на Меркел“, да речем), но и с истински позитивни коментари, като например репликата: „42-годишният Кирил Петков навярно е първият български премиер, на когото може да се вярва, когато казва, че неговото правителство не проявява никаква толерантност към корупцията“…

Това е част от репортажа на кореспондентката на Швейцарските радио и телевизия Сара Новотни. 

Интересно, нали? 

Първият, на когото партньорите на запад могат да вярват, когато говори за борба с корупцията.

И нали щеше коалицията да се бори с корупцията? 

Ето какво излиза: 

 

Рашков разкри огромни злоупотреби в министерство на ИТН

Пак се говори за кухи фирми, пак се говори за усвояване на кило, без да се върши работа, пак се говори за наши фирми, а накрая заключението е… позволете да цитирам: „Вътрешният министър уточни, че в Министерството на регионалното развитие  се подготвят ОТНОВО да финансират СЪЩИТЕ ФИРМИ“. 

МРРБ е на…? 

Точно така: на ИТН. 

Има ли изненадани? Всъщност, знаете ли!—има… Всички онези, които гласуваха за Слави, който така и не стъпи в парламента, но те ДВА пъти му дадоха доверието си. Те вероятно са изненадани.

Само че, едно предчувствие ми подсказва, че те няма да повярват на новината. Die hard феновете на новини не вярват, доказателствата наричат „лъжи“, а емоцията все взима връх. Да излезе Слави веднъж на сцената, пà да развее трибагреника, пà да викне, да запее „Назад, назад, моме Калино“! … край! Негови са до гроб. Пà да каже после нещо трагично по телевизора, да се изтъпани с кисела физиономия и да обвини някого, че е лош. Те са открили месията. 

Тези ли фенове ще ти вярват, че имало било корупция, бил заложен като капан в коалицията и т.н. (И името им едно такова… ИТН… „и така нататък“ и т.н. … и те като предишните, и предишните, и предишните, и т.н. ИТН).

И къде ще идат сега тези фенове патриоти? При възраждане, при Янев? Ще се откажат да гласуват?

Ще видим.

Но да си припомним (за невярващите) едно писмо на човек на Слави, който, още преди влизането във властта, написа (предавам тук – без редакторска намеса): „Партията Ви в Плевен е превзета от най-големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обкръжение на Вашият нов Областен координатор и вече са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове преминали и изгонени от различни политически партии, намериха своя пристан под крилото на новия областен координатор“.

Това е част от писмото на бившия областен координатор на „Има такъв народ” в Плевен Иван Иванов от февруари 2021 г. ЕТО ГО ТУК ↓ цялото:

Бивш лидер в „Има такъв народ“ избяга от Слави и направи скандални разкрития

В него се казваше още (отново без редакторска намеса и тук): „90% от Общинските Координатори, които бях подал аз и които положиха много труд за каузата бяха сменени, а на тяхно място поставени отново стари политически лица, минали през други партии. Хубаво е да сте наясно, че трима от тях са тясно свързани с ДПС, двама са бивши общински съветници и Зам. Кметове с обществено доверие близко до нула, а съпруга и сина на координаторката Ви за Община Червен Бряг (която работи при Вашата сестра и успя да я убеди колко съм лош и как трябва да бъда сменен, защото казах, че докато аз съм Областен координатор, тя няма да бъде Общински Координатор за Червен Бряг) бяха в обща листа на местните избори преди 6 месеца с новия областен координатор на ДПС за Област Плевен, като дори синът беше кандидат за общински Кмет от същата листа! Там обвързаността е толкова силна и видима, че дори и слепите хора в общината я виждат“.

И какво излиза? 

Че превратът е бил заложен като eject бутон за катапулт и е било въпрос на време, на „подходящ момент“, когато на „наш‘те хора“ им припари под г*за и я губернатор Мутрофана се възмути прекалено, я ОПГ-тата се усетят без почва под краката, я на ченгетата им замирише на промяна… 

Ето ви и още една мозъчна дъвка за убиване на времето:

Timeline: забраняваме на Лавров да лети над България… малко по-късно: eject бутона, „вече няма да имате правителство“. Защото те, нали… не са хич отмъстителни и злобни? 

Удобно е да си имаш eject бутон, за като стане напечено, нали? Но, като знаем нивото и на ченгетата, и на останалите сценаристи, то е ясно, че тоя преврат мирише на цървули. 

Но… вие сте си ги избрали. Да напомням ли, че преди повече от 30 години, след Десети, след ужасите на диктатурата, след като се видя слънцето, светлината в края на тунела, след като над милион българи излязоха на улицата, след като замириса на промяна и нов живот… първите избори бяха спечелени от БКП… така де… от БСП. 

Народе???? Явно идват избори… Пак ли за такива ще се гласува? Пак ли? Лабораторните мишки се научават по-бързо къде бие ток и къде е сиренето. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
9006 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини