Георги Кадиев: Ще плащаме ли европейски цени за бензин?

  • 08 юни 2022 12:27

  • 1176
  • 0
Георги Кадиев: Ще плащаме ли европейски цени за бензин?
© булфото /архив/

Коментар по горещата тема на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, известен политик, журналист и икономист. В момента той е председател на Гражданска платформа „Нормална държава”. В годините назад бе депутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в 40-то и 42-ро НС, също така бе и общински съветник от левицата в София, както и бивш зам.-министър на финансите /2005-2007г./.

Унгария въвежда данък от 25% върху разликата между вносния руски суров петрол и референтна цена на петрол Brent.

За последните няколко месеца тази разлика e 30-40 $/барел.

Това означава, че унгарското правителство ще прибира около10 $ от всеки барел петрол, които унгарските рафинерии купуват. С ежедневния капацитет за рафиниране на Унгария от 165 000 барела, това означава приходи от този данък от 602 млн. $ годишно.

За Унгария запазването на внос на петрол по петролопровод, но ембарго на петрол по море и оттам високи световни цени на петрола е прекрасен вариант.

Войната е добър бизнес.

Българското правителство ще направи ли нещо подобно с Лукойл или ще продължават да внасят собствения си руски петрол на изкуствено завишени цени и да плащаме европейски цени за бензин?

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1176 0

Свързани новини

Водещи новини