Водещите новини! След опитите си с Русия и Украйна, Макрон се заема с диалога София—Скопие. Топ-мениджъри на „Вконтакте“ намерени мъртви

  • 07 юни 2022 13:09

  • 2335
  • 4
Водещите новини! След опитите си с Русия и Украйна, Макрон се заема с диалога София—Скопие. Топ-мениджъри на „Вконтакте“ намерени мъртви
© Getty Images

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7 юни ***

 

След опитите си да постигне нещо в диалога си с Путин и да спечели мирно решение, с което обаче само си спечели критика, както от украинците, така и от по-голямата част от западния свят, Макрон реши, че може да се пробва и с диалога София—Скопие.

„Френският президент Еманюел Макрон изрази готовност да събере в Париж, "когато му дойде времето", представители на властите в София и Скопие, за да сключат двустранно споразумение, което би позволило да започнат преговори за присъединяване на Република Северна Македония (РСМ) към Европейския съюз, предаде Франс прес“.

Макрон изрази готовност да събере в Париж представители на София и Скопие, за да сключат двустранно споразумение

***

Българският държавен глава изрази очакването на страната ни за конкретни резултати от РСМ в изпълнението на Копенхагенските критерии за членство.

От президентството разкриха за какво са разговаряли Радев и Макрон снощи

***

„Двама високопоставени мениджъри на фирмата–собственик на руската социална мрежа "Вконтакте" са открити мъртви", предаде РИА Новости.

Днес властите в северозападния Ненецки автономен окръг съобщиха за намирането на телата на техническия директор на компанията Владимир Габриелян и един от ръководителите на търговския отдел на холдинга Сергей Мерзляков.

Топмениджъри на руска социална мрежа са намерени мъртви

***

Руски войници извършват военни престъпления и престъпления срещу човечеството, каза още Мишел и спомена конкретни съобщения за сексуални посегателства - основната тема на срещата.

"Това е тактика на мъчения, терор и репресии", заяви той.

Преди това Небензя "категорично отхвърли" като "лъжа" всички обвинения срещу руски военни в сексуално насилие.

Когато председателят на Европейския съвет започна да говори, руският постоянен представител към ООН напусна заседанието, видимо раздразнен.

Руският постоянен представител към ООН напусна заседание на Съвета за сигурност заради изявление на Шарл Мишел

***

Базираната в Израел медия коментира, че ръководителят се е отклонил от официалната формулировка на инвазията на Москва като "специална операция по демилитаризация и денацификация на Украйна".

„Войната ще продължи, докато не вдигнат санкциите (наложени от Европейския съюз, САЩ и други страни на руски физически и юридически лица заради агресията на Москва) и не получим извинения (за въвеждането на ограниченията)", каза още Кадиров.

Рамзан Кадиров: Водим война в Украйна

***

Потвърдиха смъртта на руския генерал Роман Кутузов

***

Италианската полиция залови 4,3 тона кокаин, чиято пазарна стойност възлиза на 240 милиона евро, с което нанесе тежък удар върху колумбийската групировка за наркоразпространение „Клан дел голфо“, предаде Ройтерс.

Полицията заяви, че това е една от най-големите по рода си пратки с наркотични вещества, залавяни в Европа. Органите на реда са стигнали до нея във финалния етап на  международно разследване, довело до издаването на заповеди за арест на 38 души в шест страни: Италия, Словения, Хърватия, България, Нидерландия и Колумбия.

Международна акция за тонове кокаин в Италия: Задържани са и двама перничани

***

„Това е трето искане за сваляне на имунитета на Г.М. в качеството му на народен представител. Предходни искания до Народното събрание са внесени съответно на 08.11.2018 г. и на 01.07.2019 г., за които народният представител е давал съгласието си за възбуждане на наказателно преследване срещу него“.

Гешев поиска имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов

***

Детето произвело изстрел със заредено оръжие, оставено без надзор от неговите родители. Когато полицаи дошли на мястото по сигнал, те заварили майката на момченцето да прави сърдечен масаж на простреляния му баща.

Двегодишно момченце застреля случайно баща си във Флорида

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2335 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ъъъ

2022.06.07 | 15:59

4
Макрон да ци гледа жабарите и да не се намесва където не му е работа

2022.06.07 | 13:21

1
Нищо не знаеш макронест глупако
Европеец

2022.06.07 | 15:14

3
А ти средностатистически Българино всичко знаеш.Защо не си гледаш салата и ракията и да оставиш политиката на умните хора.
Ало

2022.06.07 | 15:09

2
Оръжието в ръцете на децата е играчка Убиват родитилите си това е Америка

Добави коментар

Водещи новини