Д-р Елеонора Лилова: Обичта и грижата за децата трябва да основна мисия всеки ден

  • 01 юни 2022 20:58

  • 782
  • 0
Д-р Елеонора Лилова: Обичта и грижата за децата трябва да основна мисия всеки ден
© Агенция за закрила на детето
Слушай новината Слушай новината

„Нека всеки ден да е ден на детето“ под този надслов Държавната агенция за закрила в партньорство със Столична община организира грандиозен празник за децата по повод 1 юни

 Началото бе дадено с атрактивно шествие на деца по централните улици водено от мажоретният състав и духовият оркестър на Първа английска гимназия. Възпитаниците от хореографските паралелки на 140. СУ "Иван Богоров" и 144 СУ „Народни будители“ дефилираха с красиви народни носии. В дефилето се включиха и второкласниците на 144 СУ. С усмивки и танци децата поискаха с посланията си, които носеха да бъдат обичани, разбирани, възрастните да имат време за тях и да вярват във възможностите им всеки ден.

В шествието се включи и министърът на труда и социалната политика г-н Георги Гьков, заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Иван Кръстев, заместник-министърът на младежта, г-жа Диана Иванова, комисар  Владимир Димитров, началник на отдел Киберпрестъпност в ГДБОП, експертите от Комисия за защита на личните данни г-жа Олга Александрова и г-н Любомир Грънчаров.

Шествието приключи в парка на НДК, където всички заедно пуснаха в небето сто балона с детски послания. Част от посланията са на Съвета на децата към председателя на ДАЗД, официалните гости също се включиха в надписването на балоните, както и всички деца в парка. „Децата са послания, които изпращаме в бъдещето!“, „Децата виждат магията в света, защото я търсят!“, „Най-лесният начин да създадеш добър човек е да направиш едно дете щастливо.““,Една детска усмивка е една крачка към по-красив свят.“ са само част от красивите думи от и за децата, които полетяха в небето. „Обич, мир, здраве“ пожела председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова с нейния балон-послание.

Събитието продължи на сцената на кино „Кабана“ с богата празнична програма, много изненади, подаръци и награди. Талантливите деца от хора на Българското национално радио поздравиха първи всички на празника с „Одата на радостта“.

„Децата са най-ценното нещо в живота, те са по-доброто Аз на възрастните, децата са бъдещето и от всички нас – порасналите деца зависи да са щастливи и защитени, за да развиват уменията и талантите си и да растат уверени и спокойни. Убедена съм, че всеки ден трябва да е ден на детето, не случайно това е мотото на ДАЗД за празника, защото грижата за детето трябва да основна мисия всеки ден“, това каза председателят на Държавната агенция за закрила на детето при откриването на празника.

В Бургас организираха Екофестивал за деня на детето  

За Държавната агенция за закрила на детето е водещо децата да са защитени навсякъде и да се чувстват в безопасност  затова тази година Държавната агенция за закрила на детето поставя отново акцент на празника с темата за безопасността на децата в мрежата. В интересни викторини с въпроси свързани с онлайн безопасността децата научиха съвети за сърфирането в интернет и какво е и как да пазят личните си данни.

Първите награди за правилни отговори връчиха д-р Елеонора Лилова и министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков. Подаръците, осигурени от партньора в събитието, Виваков – лаптопи и смартфони още повече привлече вниманието на децата. Награди връчиха и заместник-министър г-н Иван Кръстев и заместник-министър г-жа Диана Иванова

Във викторините и разговорите с деца се включи комисар Валдимир Димитров, началник Киберпрестъпност при ГДБОП-МВР.

Изненадата на празника беше и любимецът на децата ShadowHex. Те имаха възможност да се снимат с него и от първо лице да научат, че може да си озвестен в онлайн пространството и без да подлагаш себе си на риск или да упражняваш агресия върху друго дете. Гостите научиха повече и за кампанията на Лев Инс – Пази детето в интернет. Билка, Нестле и Куадрант Бевъриджис зарадваха малучганите с подаръци. Държавната агенция за закрила на детето организира събития със забавления, подаръци и изненади за децата и в Русе, Плевен, Бургас, Варна, Пловдив и Благоевград.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
782 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини