Писателят Емил Йотовски: Справедливостта не е подарък

  • 30 май 2022 14:00

  • 918
  • 0
Писателят Емил Йотовски: Справедливостта не е подарък
© личен архив

Коментар на писателя Емил Йотовски, доскоро коментатор и в едноименната рубрика на novini.bg, по повод новата му книга "Синдромът на сварената жаба".

Вече е факт! Последната ми книга "Синдромът на сварената жаба" излезе от печат и до дни ще е по книжарниците. Може да си я поръчате от сайта на Изток-Запад в линка.

Книгата е посветена на последните издихания на едно болно и объркано общество. За убийството на морала. За налагането на новото нормално. За цивилизацията на упадъка и въздигането на корпоративно налаганите клишета като ценност.

Не подценявайте способността на цивилизацията да се саморазрушава. 

Първите симптоми са срив в морала и семейството. Следва ги разпадът на нравите и подмяната на ценностите. Процесът завършва с подмяна на справедливостта. Всичко това вече го наблюдаваме. 
Новият световен ред идва и няма да чука на вратата ни. Той ще нахлуе неканен и нагъл и ще остане дотогава, докато човечеството не премине през поредния си тъмен период.  
Общество, свикнало да се самоуспокоява с празнодумство, да замита истината и да разчита на справедливост свише, е обречено на морален и ментален упадък.

Историята ни учи, че справедливостта не е подарък, а медал за храброст; понякога кървав.

Историята е циклична и се повтаря.
Преди вандалите да завладеят Рим, централният площад на града бил обрасъл с бурени и там са пасли прасета. После Европа потънала в хилядолетен мрак.
Добре дошли в зората на новите мрачни векове!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
918 0

Свързани новини

Водещи новини