Авария извади от строя гейзера в Сапарева баня

  • 29 май 2022 21:16

  • 2592
  • 0
Авария извади от строя гейзера в Сапарева баня
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Тежка авария - спукана тръба на сондажа, която е от 1958 година, намали налягането и извади от строя гейзерът, който е емблемата на Сапарева баня. predade BNR.

103-градусовота минерална вода на гейзера пулсира във висок до 18 метра стълб на всеки 5-6 секунди и е неповторима атракция за жителите на града и туристите.

Пети ден стотици абонати са без вода в Пловдив заради ВиК авария

Отстраняването на аварията ще стане най-вероятно утре, технологично ще е много трудно, защото трябва да се работи при горещата вода, която сега е отклонена по друго трасе.

Ще се разчита на помощна и на специализирани звена. Спряна е минералната вода и за всички хотели в града, обясни пред БНР кметът на общината Калин Гелев: "Гейзерът по малко блика, но за жалост по-голямото количество вода е долу ниското, в основата и резервоарите не могат да функционират. А гейзерът отвреме-навреме, като има импулс, тя през гейзера излиза водата".

"На този етап никой няма. Резервоарите бяха пълни, поне уикенда спасихме, през уикенда се работеше нормално, но сега са изконсумирани, от утре ще видим", каза кметът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини