Експерти по криптовалути: Изчезналият IT специалист може да се укрива

  • 26 май 2022 21:06

  • 4762
  • 3
Експерти по криптовалути: Изчезналият IT специалист може да се укрива
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Продължава издирването на изчезналия в понеделник IT специалист Александър Алтънбашев. Разпитват се свидетели, проверяват се и трафичните данни.  Полицията издирва мъжа, който е бил забелязан на вратата на жилището на Алтънбашев в деня на изчезването му. Образувано е досъдебно производство за отвличане, но към момента няма данни за похищение. 

В същото време се засилват спекулациите какво се е случило с криптотърговеца. Експерти по криптовалути допускат, че вероятно Алтънбашев се укрива, защото е управлявал чужди средства, които са загубени. 

Разкриха подробности за мистериозното изчезване на криптотърговеца в София

Според криптоексперта Владислав Драмалиев, покрай завишения интерес около виртуалните валути през последните години са се появили много хора, които си мислят, че могат да управляват криптопортфейли.

„Ако той наистина е управлявал пари на други хора, в един момент се събуждаш една сутрин и от тези пари са останали нула, и хората, когато започнат да си ги търсят вече - може да се е създал някакъв конфликт там“, заяви пред БТВ Владислав Драмалиев, директор на фондация „Битхоуп.

Драмалиев вижда и възможна връзка с последния мащабен срив на големите криптопроекти.

„И ако той в някаква степен си е повярвал и сега се е опарил от тази случка, може да има някакви негативни последствия“, допълни експертът

Въпреки че за Алтънбашев е образувано досъдебно производство за отвличане, разследващи твърдят, че към момента няма данни за похищение.

„Много се надявам да не е отвлечен и да не се връщаме в ерата на Наглите“, каза Велизар Величков, експерт по криптовалути.

За да няма неприятни изненади, коректните търговци на криптовалути винаги трябва да предупреждават клиентите си, че този тип инвестиции съдържат риск и печалбата не е гарантирана.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4762 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Brinion

2022.05.30 | 00:10

3
Двама IP специалисти ги няма някъде са се забъркали но ние няма да разберем разбира се

2022.05.27 | 00:13

2
укрили са го по-скоро

2022.05.26 | 22:06

1
Укрива се в някоя дупка в балкана.

Добави коментар

Водещи новини