Водещите новини! НАТО може да опустоши руската армия и без ядрено оръжие. С какво цапа ТЕЦ „Марица“ 3 (и още…)

  • 26 май 2022 18:50

  • 11153
  • 19
Водещите новини! НАТО може да опустоши руската армия и без ядрено оръжие. С какво цапа ТЕЦ „Марица“ 3 (и още…)
© Getty Images

*** Водещите вечерни новини на 26 май ***

 

… генералът коментира и широко разпространените опасения, че Русия може да използва ядрено оръжие.

„Отговорът ще бъде опустошителен за Русия“.

Ходжис гледа сериозно на заплахата, но въпреки това смята, че ядрен удар е малко вероятен - защото не носи на Путин тактическо предимство. Генералът все пак предупреждава, че в случай на ядрен удар Западът и НАТО ще отговорят.

А отговорът ще бъде опустошителен за Русия. Впрочем, изобщо не се налага този отговор да бъде ядрен. Можем да си представим няколко неща. Нашите стелт изтребители Ф-35 могат да унищожат руските подразделения в Украйна - това няма да отнеме много време. Владимир Путин може да загуби и по-голямата част от Черноморския си флот и да понесе още доста други загуби.

Отговорът на западните войски във всеки случай ще бъде опустошителен за руската армия. И то без използване на ядрено оръжие.

US генерал: Путин не е луд, той знае, че отговорът ни ще бъде опустошителен за Русия

***

… заявиха, че са подложили на танков обстрел село Дерхачи  (в северната украинска Харковска област) от граничния руския град Белгород и разрушили местно училище.  

Двамата бяха арестувани от украински военни след като са проникнали на територията на страната-жертва на агресия, за да продължат обстрела.

Адвокати на подсъдимите призоваха техните клиенти да бъдат освободени от отговорност. Съдените защитници заявиха, че войниците са изпълнявали заповед.

Руски войници признаха вината си за извършени военни престъпления в Украйна

***

Нищо изненадващо тук. 

Дълго време поддържах сайт с фалшиви новини в България", разказва в интервю за „Дойче Веле“ млад мъж. "Темата Русия винаги носи добри пари. Тъжно е колко са глупави хората."

Той обяснява как функционира схемата:

Разказът на мъж, поддържал сайт за фалшиви новини: Темата "Русия" винаги носи добри пари, тъжно е колко са глупави хората

***

Русия плаши. Пак. 

Русия към Босна и Херцеговина: Ако се присъедините към НАТО, ставате наши врагове

***

Големият проблем със замърсяването на въздуха в Димитровград идва от това предприятие, защото данните посочват, че когато предприятието не работи – няма превишаване на нормите в града“. 

Никога не сме твърдели, че ТЕЦ „Марица“ 3 е единственият източник на замърсяване със серен диоксид", коментира още вицепремиерът. "В Димитровград вчера, 25 май, няма превишение на нормите на серен диоксид", посочи Сандов. "Най-високите нива са три пъти под нормите на превишение“.

Сандов: Големият проблем със замърсяването на въздуха в Димитровград е от ТЕЦ „Марица“ 3

***

Приликите между хората и бактериите

***

Гробарят Георги Енев, който беше арестуван заради откритите човешки останки в гората край Банкя, остава в ареста, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Пред съда той заявил, че иска да го пуснат и ще съдейства на разследващите.

Гробарят Георги Енев остава в ареста

***

Новият орган ще бъде конструиран чрез специален закон - за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата.

… в който ще влизат заместник-министрите на правосъдието, външните и вътрешните работи, на икономиката и индустрията, зам.-директорите на НАП и ДАНС. Той ще бъде консултативен орган към Министерския съвет.

Предвижда се да бъдат създадени два национални списъци - на лицата и свързаните лица, за които има събрани данни, че  използват с престъпни цели високотехнологични продукти; извършват злоупотреби и измами в киберпространството или нерегламентирана дейност на инвестиционни посредници или пък се опитват да трансферират чрез български банки средства с неустановен произход, както и злоупотреби със средства на ЕС.

Засега проектозаконът няма одобрение на коалиционните партньори.

Нов извънреден орган ще брани националната сигурност, начело - Асен Василев

***

 

Novini.bg
11153 19

Коментари 19

Добави коментар
Вв

2022.05.27 | 10:21

19
Тоя кравар голям го вади и като е толкова отворен защо не отиде командир на Украинееее поне на място да види как ще унищожи русите. Нно не му стиска а пък Нато невиждам с какво ще унищожи Русия .Скоро чакам разпада му Чао Европа Чао Нато
Ukraina55

2022.05.26 | 22:25

18
ПРИ МЕНЕ ДОИДЕ СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ ЧЕЧЕНСКИ ОТЦЕПНИЦИ ГОТВЯТ АТЕНТАТ СРЕЩУ КАДИРОВ И СМЯТАТ ДА ГО ЛИКВИДИРАТ И ТО МНОГО СКОРО. ДОКАТО КАДИРОВ СИ ПИЕ ВОДКАТА ДА ГО ГРЪМНАТ ДОН.
Ukraina55

2022.05.26 | 22:21

17
ТА КАЕ АКО НАТО СЕ НАМЕСИ, РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗПЕПЕЛЕНА ЗАЕДНО С БЕЛАРУС И КАДИРОВЦИТЕ. ЩЕ СЕ НАСЕРАТ, АКО НАТО ИСКА ДА ПРЕГАЗИ РУСИЯ И БЕЛАРУС И ЧЕЧЕНИЯ, МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ ТЪИ КАТО НА ПУТИН И КАДИРОВ НЕ ИМ ОСТАНАХА ВОЙНИЦИ, НАТО ЩЕГИ ПРЕГАЗИ КАКТО ВЛАК ПРЕГАЗВА ПРАСЕ. НЕ СА РЕКЛИ И НЕСЪГО НАПРАВИЛИ. НО АКО РЕЩЪТ, ПУТИН И КАДИРОВ СА ИСТОРИЯ И ОТИВАТ В НЕБИТИЕТО ЗАВИНАГИ. РУСИЯ Е ПРЕД ФАЛИТ И НЕ ИМ ОСТАНАХА ПАРИ В ХАЗНАТА КОЯТО СЕ СТОПЯВА БЪРЗО КАТО ВОЙНИЦИТЕ КОИТО МРАТ КАТО КУЧЕТА. НА УКРАИНСКИТЕ ПОЛЕТА.
наблюдател

2022.05.26 | 21:48

13
и като се събуди, целия потен, краката му отвън, а до него седи и го чака надировец с блага усмивка.

2022.05.26 | 22:08

16
Shte gi bijat na shah ili na starkraft UNI-MAI
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.05.26 | 21:58

15
Разбира се, че НАТО може да унищожи рускенефа без ядрено оръжие! Не случайно за това джуджето заплашва с ядрено оръжие защото знае че, при конфликт НАТО ще натика рускенефа в Сибир за броени месеци!
Иванов

2022.05.26 | 21:52

14
Не Ви хареса моя коментар, а? Истината винаги боде. Какъв шанс има 40 милионна Украйна, срещу 150 милионна Русия. Както 60-те. Какъв шанс имаше Виетнам срещу САЩ, ако не беше СССР? Това значи, че за да има шанс Украйна, трябва НАТО да се включи във войната. Само с оръжие няма да стане. Трябва пушечно месо, за да с изравни пропорцията.
тоя

2022.05.26 | 21:24

10
Ходжис не е с всичкия си! Отговорът на Русия ще бъде повече от опустошителен!

2022.05.26 | 21:34

12
да, за самата Русия. Путин си съсипва собствената страна с всяко следващо взето решение.

2022.05.26 | 21:25

11
Въййй
Sss

2022.05.26 | 20:46

9
Haha tova nikoga njama da se sluci haha. Pronivane na mozaci

2022.05.26 | 20:46

8
Страшен е руския чук ! Масово укрите се предават ! Знаят , че после ще лежат като килим на полето и няма кой да ги зарови !

Добави коментар

Водещи новини