Карлос Контрера: В погребалния бизнес липсва всякаква държавна регулация

  • 26 май 2022 17:52

  • 464
  • 4
Карлос Контрера: В погребалния бизнес липсва всякаква държавна регулация
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Основният проблем с поддръжката на гробищните паркове идва от липсата на закон. За такъв се говори повече от 20 години, но реален резултат няма. Това заяви за "Лице в лице" по bTV общинският съвет от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Карлос Контрера по повод нелегалните погребения, които бяха установени в района на село Клисура.

,,В момента имаме един бизнес, свързан с предоставянето на такива услуги, в който няма държавна регулация, което позволява да има една голяма сива зона. Заради липсата на такава регулация гробищната мафия продължава да взима пари, но да не върши нищо, или да го върши некачествено'', обясни Контрера.

Погребалният агент държал тела на починали в хладилни камери по 3-4 месеца

По думите му фактът, че общинските съветници не назначиха проверка по този случай говори, че "някой се опитва да прикрие нещата".

От ГЕРБ избягаха от разговора, като така засилихи съмненията, че се опитват да прикрият проблема, а не да го разрешат. Това че няма проверка показва, че някой се опитва да прикрива нещата. Ако се правим, че няма проблем, той само ще се задълбочава, посочи още общинският съветник от Столична община.

Намерените човешки останки били на нелегално погребани, задържан е служител на погребална агенция

Той поясни още, че за гробищните паркове по принцип се водят регистри, но в случая със село Клисура такъв регистър изобщо не е имало.

Ето защо е необходимо да се приеме Закон за погребално-обредната дейност, отбеляза Контрера.

По темата с протестите на служителите от градския транспорт Контрера заяви, че подкрепя техните искания.

Борис Бонев и Карлос Контрера се изпокараха жестоко на заседанието на СОС

Имат основания да протестират – на първо място, две години ефектът от коронакризата не беше компенсиран по отношение на обществения транспорт. Освен това има и забавяне на заплатите, т.е. няма как хората да им се забавят заплатите и да бъдат доволни. Друг проблем е поддръжката на автопарка заради липсата на средства. Част от автобусите не могат да излязат от гаражите, алармира той.

Той призова държавата да подпомогне градския транспорт в София с поне 144 млн. лева, като не изключи вероятността тази сума да се увеличи заради цената на природния газ.

Владимир Василев
464 4

Коментари 4

Добави коментар
Маюри

2022.05.26 | 23:44

4
Има,има ако държавата е в ред няма да има толкова умрели хора!
PaulaFox

2022.05.26 | 20:33

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

2022.05.26 | 19:32

2
Кореец Kon-Dom и неговия по-малко известен съосновател Даниел Шин от Бюрото17 на местоседалището Пхенян в хотела на починалия гражданин на САЩ Ото Уоплбиер , посетителят в същият хотел на етаж 7 1/2 , тези лица има съотношения към "предполагаемият фалит" на стойност стоката USDT , така и TERRA : LUNA . Нека да видим докъде има власт меркантилизма изграден от бившата немска канцлерка Антоянета Меркел и окръшлението й . ШАФОТ !
Кой е тоз мангал Карлос?

2022.05.26 | 17:58

1
Чакала ли?

Добави коментар

Водещи новини