Държавната агенция за закрила на детето изпраща кризисен психиатър след бруталния случай в Свиленград

  • 26 май 2022 17:26

  • 818
  • 0
Държавната агенция за закрила на детето изпраща кризисен психиатър след бруталния случай в Свиленград
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Държавната агенция за закрила на детето незабавно сформира екип, който да окаже кризисна интервенция по случай на извършено насилие над малолетно дете в гр. Свиленград, отразен в медийното пространство.

Професионалистите, начело с опитен кризисен психиатър, са в пълна готовност да работят с жертвата на насилие и с близките на пострадалото дете, съобщават от институцията.

Деца отвлякоха и издевателстваха над 12-годишно момиче в Свиленград

Кризисният екип ще работи за снижаване на напрежението между децата и превенция на последващи прояви на агресия. За целта е ангажиран специалист от град София, който да ръководи междуинституционален екип от професионалисти на местно ниво.

Припомняме, че разпореждане на Закона за закрила на детето забранява сведения и данни за дете да се разгласяват без съгласието на неговите родители или законни представители.

Държавната агенция за закрила на детето апелира към всички представители на медиите за изключително внимание и чувствителност при отразяване на случая. Обръщаме внимание, че подлагането на повторна виктимизация е също толкова болезнена и опасна за жертвата, колкото и самия акт на насилие.

 

Мая Йорданова
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини