Продължава гасенето на двата пожара в Рила планина

  • 26 май 2022 15:13

  • 247
  • 0
Продължава гасенето на двата пожара в Рила планина
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Продължава гасенето на двата пожара в района на Илийна река над Рилския манастир. Огънят избухна вчера в трудно достъпен район, на около 2 хил. метра надморска височина.

Единият от пожарите е локализиран и ще бъде ликвидиран още днес. Гасенето на втория пожар, който обхваща 80 декара площ, вероятно ще продължи няколко дни. Това съобщи началникът на местната пожарна комисар Светлин Георгиев.

На терена на двата пожара са над 70 души – горски служители и пожарникари от Рила, Кюстендил, от Регионалната служба "Пожарна безопасност", от Природен парк "Рила", отбелязва БНР.

Мястото е  много трудно достъпно, гаси се единствено ръчно.

Първо горски  работници забелязали пушене под хижа "Македания" при Илийна река. След това пламна борова гора на протипоположната страна на ската. Двата пожара са далеч от Рилския манастир - в местността „Родовица“ край Илийна река, в пресечена и труднодостъпна местност и над „Владичина поляна“ - отново в труднодостъпен район.

Началникът на Противопожарната служба Стефан Тахтаджийски обясни: "Шумата си тлее. Трябва да се действа! И за двата пожара сме пратили хора - 70 човека".

Константин Тодоров
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини