Столичният общински съвет ще заседава днес

  • 26 май 2022 07:39

  • 326
  • 0
Столичният общински съвет ще заседава днес
© Булфото (архив)

Столичният общински съвет (СОС) ще има заседание днес от 10:00 ч., съобщиха от пресцентъра на съвета.

В дневния ред е доклад, с който СОС предстои да разреши общинската Втора САГБАЛ "Шейново" ЕАД да купи със собствени средства нова медицинска апаратура, както и да извърши основен ремонт на асансьора в болницата. Техниката е необходима за подобряване на диагностиката и въвеждане на съвременни методики в акушеро-гинекологичната помощ в болницата. Става въпрос за апарат за ултразвукова диагностика 3-4 D, лапароскопска система - последно поколение, апарат за коагулация, както и апарат за оцветяване на хистологичните материали. Общата стойност на тази медицинска техника е до 406 000 лв. с ДДС.

Решено: Софийска улица ще носи името на Милен Цветков

СОС ще разгледа предложение за прилагане на мерки за енергийна ефективност във Второ СУ „Акад. Емилиян Станев“. Училището е най-голямото учебно заведение на територията на район „Витоша“. С прилагане на мерките по топлоизолиране на външни стени, покриви и под, ще бъдат изпълнени всички енергоспестяващи мерки, заложени в енергийното обследване. След реализирането на заложените мерки учебното заведение ще намали разходите си за отопление, като освободеният ресурс ще може да се използва за подобряване на материалната база в сферата на дигиталното обучение и др.

Годишен план на Програма за ремонт на спортна инфраструктура за 2022 г. в размер на 440 000 лв. предстои да утвърди още СОС. Програмата включва ремонт и изграждане на спортни съоръжения със свободен достъп в междублокови пространства и паркова среда - спортни площадки, фитнес съоръжения и тенис маси, общинска собственост. Акцент е поставен на ремонта на вече изградени обекти със свободен достъп.

Радина Лазарова
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини