Водещите новини! На празника на Писмеността: Кирил Петков помага на припаднало дете. Приближава ли новата болест до нас? (и още…)

  • 24 май 2022 20:04

  • 4207
  • 13
Водещите новини! На празника на Писмеността: Кирил Петков помага на припаднало дете. Приближава ли новата болест до нас? (и още…)
© Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 24 май ***

 

На дете от хора, изпълняващ химна на светите братя Кирил и Методий пред Народната библиотека, му прилоша по време на изпълнение.

Премиерът Кирил Петков се спусна да му оказва помощ. В един миг настъпи всеобщо мълчание сред множеството. 

За минути детето се свести, а водещата на тържеството Силвия Лулчева, съобщи, че то е добре и вече е при своите родители.

(ВИДЕО) ↓↓↓↓

На дете от хора за 24 май му прилоша, Кирил Петков се впусна да оказва помощ

***

24 май - Ден на българската азбука, просвета и култура

***

В моята Родина днес честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Гордеем се, че точно в България се разгоря огнището на духовността за славянските народи, а искрите се разпростряха по целия свят“.

С тези думи българският здравен министър откри сутрешната сесия на 4-тото пленарното заседание в рамките на 75-та сесия на Световната здравна асамблея (СЗА), която се провежда в Женева.

Проф. Сербезова: Гордеем се, че точно в България се разгоря огнището на духовността за славянските народи

***

Първи случай на маймунска шарка е потвърден в Словения, съобщава ДПА.

Заразеният е мъж, който е пребивавал на Канарските острови, съобщи днес телевизия Ен1.

Мъжът е бил прегледан в Университетската болница в Любляна, но не е хоспитализиран, съобщава телевизията.

Първи случай на маймунска шарка в Словения

***

Световната здравна организация (СЗО) не смята, че установяваните в последно време случаи на маймунска шарка извън Африка налагат масова ваксинация. Според нея мерки като добрата хигиена и безопасното сексуално поведение ще са ефективни за овладяване на разпространението на заразното заболяване, каза високопоставен представител на СЗО, цитиран от Ройтерс.

От СЗО не виждат необходимост от масова ваксинация срещу маймунска шарка

***

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руският му колега Владимир Путин е единственият представител на Русия, с когото би се срещнал, за да обсъди как да бъде сложен край на войната, предаде Ройтерс.

Зеленски: Путин е единственият руски представител, с когото бих се срещнал

***

След седемте десетилетия марксизъм-ленинизъм и след 10 годишна пауза в Русия се наложи нова държавна идеология – путинизъм (счита се, че терминът е въведен в научна употреба от политологията през 2003 г.). Такава по същество задължителна за населението идеология е типичен атрибут на недемократичните общества, тъй като дава основание мненията да се делят на идеологически правилни и неправилни, а неправилните (опозиционните, критичните или просто различните) да бъдат преследвани.

Путинизмът е две в едно: микс от комунизъм и нацизъм

***

Войната, водена от Русия, "показа ужасии, които не можехме и да си представим", каза Зеленска чрез видеоконферентна връзка пред Световната здравна асамблея - годишната среща на всички страни членки на базираната в Женева организация. Тя отбеляза, че сега "са нарушавани в Украйна" най-фундаменталните човешки права на живот и здраве, чиято защита е ангажимент на СЗО.

Първата дама на Украйна осъди от трибуната на СЗО "невъобразимия ужас", причинен от руските сили

***

Политиката остава непроменена, казах го вчера", каза Байдън в отговор на журналистически въпрос дали американската доктрина по отношение на Тайван е претърпяла промяна.

От няколко десетилетия САЩ водят т.нар. политика на стратегическа неяснота спрямо Тайван, която се състои в това да признава дипломатически само Китай, но в същото време да предоставя на Тайван военните средства, от които той има нужда, за да се защити в случай на инвазия, без обаче това да означава изрична намеса на САЩ в евентуален конфликт.

Американската политика на стратегическа неяснота по отношение на Тайван остава непроменена, заяви Байдън

***

 

Novini.bg
4207 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Мери

2022.05.25 | 06:35

13
Чного мило.
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.25 | 05:14

9
НЕ Е КИРИЛ ПЕТКОВ! ЛОНДОНСКИЯ ПЛЪХ ВИ ПОМАГА :) НО, НЕМА ТОЛКОВА ПАРИ, ЧЕ ДА ВИ СПАСИ ГАДОВЕ МРЪСНИ, БЪЛГАРСКИ! :)
XA XA XA

2022.05.25 | 06:17

12
ДА ТИ КЕНЗАМ У ГРОБА МАНГАЛ
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.25 | 05:17

10
ЕЛАТЕ СЕГА! К О П Е Л Е Т А МРЪСНИ, ЖИВОТ ИН СКИ! ДА УБИЕТЕ БОГА! ЕЛАТЕ БЕ МАЙКА ВИ БЪЛГАРСКА ДА Е В ААААААААААААААААААА!!!!
TE IBA

2022.05.25 | 06:16

11
ФОСТАТА МАНГАЛ
Доротея

2022.05.25 | 01:33

8
Стига сте лъга ли бе.Е гати долната медия.НСО помогнаха,подлоги долни
Каръдайь

2022.05.25 | 00:12

7
кат се сетя че повечето от тези деца след няколко години ще станат наркомани и сяка седмица ще са пияни в дискотеките, харчейки пари за неща единствено да впечатлят другите че са от хай-лайфа

2022.05.24 | 22:04

5
Ако Кирил Петков беше премиер последните 12 години, а не Боко М.утрата и Доган.България щеше да е много по-богата и просперираща, а заплатите щяха да са близки до тези на богатите европейски държави!
До простия

2022.05.24 | 22:21

6
Очевадно е, че си прост

2022.05.24 | 22:03

4
АЗ СЪМ ГОРД БЪЛГАРИН СЪС ГН КИРИЛ ПЕТКОВ И ГН АСЕН ВАСИЛЕВ ПРЕКРАСНИ МЛАДИ ПОЛИТИЦИ ЧЕСТНИ ОТКРОВЕНИ И НЕСА РУСОФИЛИ КОЕТО Е НАЙ ВАЖНОТО В РОДИНАТА МИ.ТРЯБВА ДАГИ ЗАПАЗИМ!!
Teodora grigorova Andreas

2022.05.24 | 21:47

3
2500€
Plovdiv

2022.05.24 | 21:32

2
70€
Евтин пиар

2022.05.24 | 20:18

1
Евтин

Добави коментар

Водещи новини