Водещите новини! Руският войник, убил цивилен в Украйна, получи доживотна присъда. Аламанов: Откъсваме се все повече от лудия диктатор

  • 23 май 2022 19:04

  • 1736
  • 7
Водещите новини! Руският войник, убил цивилен в Украйна, получи доживотна присъда. Аламанов: Откъсваме се все повече от лудия диктатор
© Getty Images

*** Водещите вечерни новини на 23 май ***

 

Районен съд в Киев призна военния за виновен в предумишлено убийство и нарушаване на правилата за водене на война.

Войникът призна вината си, но съдът не сметна разкаянията на Шишимарин за искрени“.

„Магистратите отхвърлиха твърденията на защитата, че Шишимарин е изпълнявал заповед. Нареждането е било издадено от военен, който не е бил пряк началник на 21-годишния сержант на срочна служба“.

Руският войник, убил цивилен в Украйна, получи доживотна присъда

***

„ГЕРБ твърдят, че са "конструктивна" опозиция. Но на практика заливат общественото пространство с истерии, само и само да спечелят малко политически дивидент. И не ги интересува това им поведение колко е деструктивно за България.

Затова да повторим важното:

- откъсваме се все повече от лудия диктатор;
- премахната е зависимостта от руски газ;
- осигурена е истинска диверсификация;
- договорени са сериозни количества газ;
- бизнесът и хората може да са спокойни;
- цената се очаква да е много по-ниска, отколкото към Русия;
- Рашистите, Путинистите, Рубльовите, Копейкините, Потоковите се пукат от яд“.

Аламанов: Откъсваме се все повече от лудия диктатор, Копейкините и Путинистите се пукат от яд

***

Русия е получила предложения от Италия мирен план и го проучва, каза днес руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Подробности за този план не бяха публикувани, но според италианския ежедневник „Република“ доста подробният документ, представен в ООН и съставен от дипломатите от италианското външно министерство предвижда четири етапа:

- Прекратяване на огъня в Украйна и демилитаризация на фронта, под егидата на ООН;
- Преговори за статута на Украйна, която да влезе в Европейския съюз, но не и в НАТО;
- Двустранно споразумение между Украйна и Русия за Крим и Донбас (тези оспорвани територии получават пълна автономия с правни гаранции за тяхната сигурност, но остават под суверенитета на Украйна);
- Сключване на многостранно споразумение за мир и сигурност в Европа, имащо по-специално за цел разоръжаване, контрол над въоръженията и предотвратяване на конфликти.

Русия: Проучваме предложения от Италия мирен план

***

Съветникът в постоянното представителство на Русия в ООН Борис Бондарев подаде оставка заради войната в Украйна.

„Най-големия срам в живота си изпитах на 24 февруари (първия ден от инвазията на Москва)“, заяви дипломатът. „За двадесетгодишната си дипломатически кариера аз бях свидетел на всякакви обрати в руската външна политика. Но такъв срам за моята родина, какъвто изпитах на 24 февруари, не бях изпитвал в живота", посочи още той, цитиран от правозащитника Хилел Нойер.

„Агресивната война на Владимир Путин, започната срещу Украйна, е война срещу целия свят. Това  е война не само срещу украинския народ, но и срещу гражданите на Руската федерация“, допълни Бондарев.

Високопоставен руски дипломат хвърли оставка заради войната

***

„Нашата позиция е, че Русия дава различни условия на страните от Европейския съюз. Едни страни могат да си плащат в евро, други не могат“. 

Това зави премиерът Кирил Петков след среща си с италианския премиер Марио Драги.

„Плащанията в евро и долари са достатъчни, независимо от факта, че има сметки в рубли. Има опасност „Газпром“ да си играе с различите условия“. 

Премиерът Петков след срещата си Марио Драги: „Газпром” предлага различни условия за отделните страни

***

Газовата връзка между България и Гърция да е стратегически обект от значение за националната сигурност. 

Това предлага министърът на енергетиката Александър Николов в доклад до правителството, както и проект за постановление на МС, което е публикувано за обществено обсъждане. 

Предложението е съгласувано с ДАНС.

Обявяват газопровода с Гърция за стратегически предвид войната в Украйна

***

Една тревожна тенденция, която пряко застрашава живота ни на планетата. 

Пчелите продължават да измират...

***

„Подкупът, който е бил предложен на директора на БАБХ проф. Христо Даскалов, е от изненадващо лице – човек, който е уважаван, бивш депутат. От септември-октомври пак се готви да стане депутат. Не мога да кажа името, защото ДАНС работят по случая“. 

Това каза в интервю за „Лице в лице“ депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков.

„10 години една фирма, избрана по неясен за начин от министъра на земеделието през 2012 г. е осъществявала три дейности, които са свързани с санитарния контрол на границите", съобщи Костурков. 

Трудно успяваме да извадим тази фирма от тези помещения, не иска за напусне. Те твърдят, че имат редовен договор. Сега с помощта на областния управител на Хасково ще пристъпим към принудително изваждане“, обяви още той.

Костурков от ПП: Бивш депутат е опитал да подкупи шефа на БАБХ

***

След проведена среща със собственици на домашни кучета и по тяхна молба, в парк “Борисова градина” вече има определена със заповед алея за свободно разхождане на домашни любимци, съобщава кметът на район "Изгрев" - Делян Георгиев.

Той посочва, че поради множеството конфликти между собствениците на кучета и останалите граждани, ползващи за спорт и разходка парк “Борисова градина”, е издал заповед, с която определя алеята срещу бл. 51 в ж.к. ”Изток” и “черните пътеки” на територията на целия парк, за място за свободно разхождане на домашни любимци.

В Борисовата градина вече има алея за свободно разхождане на домашни любимци

***

Емблематичната китара на Кърт Кобейн от видеото към знаковото парче Smells Like Teen Spirit (1991) на „Нирвана“ беше продадена на търг на аукционна къща „Джулиънс окшънс“ за $4,5 милиона, съобщи „Варайъти“.

Сумата, платена за синята електрическа китара „Фендър Мустанг 1969", далече надхвърли предварителната оценка от 600 000 долара, след като в оспорваното наддаване се включиха колекционери от цял свят.

Новият притежател на знаковия инструмент е бизнесменът и собственик на отбора по американски футбол „Индианаполис Колтс“ Джим Ирсей.

Китара на Кърт Кобейн беше продадена на търг за 4,5 милиона долара

***

 

Novini.bg
1736 7

Коментари 7

Добави коментар
Sarbeca Z

2022.05.23 | 19:40

1
Лудият диктатор ???? Ще ви е.ба майката журналистическа, кви са тея определения …. Нали уж трябва да сте обективни мама ви да е.ба
е не

2022.05.24 | 03:47

6
са ли,сръбска свиня

2022.05.23 | 21:14

2
Братушки, като освободите Украйна елате да освободите и нас. Чакаме ви с хляб и сол. Вечна дружба с СССР - БКП. Победа
Мунчо

2022.05.23 | 23:52

4
...и на хляб и сол ще си останете (след освобождението де)
PaulaFox

2022.05.23 | 21:57

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

2022.05.24 | 00:58

5
За на§цистите убийци от азов да кажете нещо?За нар*8комана диктатор?

2022.05.24 | 03:47

7
нещо

Добави коментар

Водещи новини