Русенец плува 24 часа в закрит басейн

  • 23 май 2022 07:20

  • 478
  • 0
Русенец плува 24 часа в закрит басейн
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Поредното предизвикателство успешно преодоляно от русенеца Теодор Цветков. Този път той плува в продължение на 24 часа в закрит басейн. Откритата му тренировка, която се предаваше и във Фейсбук, е подготовка за следващо изпитание през август на издръжливостта и волята му.

24-часовият маратон в басейна на Спортното училище за Теодор Цветков започна в 19 часа на 21 май. На всеки 30 минути русенският плувец спираше за малко, за да се подкрепи и за медицински преглед. Въпреки многото часове плуване беше усмихнат и в кондиция, сякаш току-що е влязъл в басейна. И благодарен на екипа, който го подкрепя.

"Благодарение на тези хора как да съм уморен. Те са причината да продължавам. Така че съм супер", сподели Теодор Цветков.

Ще има ли Русе общински плувен басейн?

"Това е открита тренировка. Като трябва да се знае, че много малко хора в света са плували 24 часа или повече. Мисля, че това е на-доброто му плуване до момента като усещане, освен за вода и за ритъм. Чувства се зареден", заяви Валентин Цветков, брат на Теодор Цветков.

"Теодор е страхотен спортист, страхотен човек, изключително скромен, изключително последователен. Всичко това му помага той да се подготви много добре за различните предизвикателства, които той поема", допълни д-р Христо Метев.

Теодор Цветков е поставил рекорд на Гинес, преплувайки 10 километра с една ръка. През последните няколко години се е изправял пред много предизвикателства, заставайки зад различни благотворителни каузи. И винаги е успявал да обедини около себе си много хора. Да го подкрепи на басейна дойде и ултрамаратонецът Вихрен Иванов – Виро.

"Нещата са подобни, особено в частта за хранене, хидратиране, свръхнатоварване, така че с опита и знанията, които имам аз и моите колеги от Асоциацията на ултрамаратонците в България, колкото можахме, успяхме да помогнем", добави Вихрен Иванов – Виро.

"В такива спортни събития се вижда как хората се сплотяват и е наистина красиво", коментира Валентин Цветков, брат на Теодор.

"Аз съм щастлив, че познавам този човек и от сърце и душа го подкрепям и съм до него", заяви д-р Христо Метев.

Заради военните действия засега планираното преплуване на Черно море се отлага. Но Теодор Цветков си е поставил нова цел още през август.

"Целта му е ултра плуване, като дължината не се знае колко ще бъде и също така ще бъде може би над 24 часа", допълни Валентин Цветков, брат на Теодор.

"Утрешният ден продължаваме към следващия връх", каза още Теодор Цветков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
478 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини