Димитър Илиев: Ще направим кампании защо е важно да се поставят обезопасителни колани

  • 21 май 2022 08:19

  • 947
  • 4
Димитър Илиев: Ще направим кампании защо е важно да се поставят обезопасителни колани
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Поставянето на обезопасителни колани наистина спасява животи. Миналата седмица имахме случай, където 19-годишен изпаднал от колата и загинал, защото не знаем оснвони неща за пътната безопасност. Това заяви зам.-председател на Агенция „Безопасност на движението по пътищата” Димитър Илиев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. 

Според него трябва да се съобрази цялото обучение с Концепцията по обучения на пътна безопасност. 

Ролята на Агенцията е да правим кампании защо е важно да се слагат колани. Идеята на глобите е да имат възпитателен ефект. Аз съм против съм методът на глобите. Повече от половината загинали са на извънградските пътища, особено много са челните удари, каза още той. 

По българските магистрали текат води. Хората стъпват с висока скорост и стават катастрофи. Вкарахме някои от тези участъци в проектиране и предстои тяхното ремонтиране. По всички магистрали има, но най-много са АМ "Тракия", отбеляза Илиев. 

Димитър Илиев: Ще актуализираме всички учебни материали по пътна безопасност

Зам.-председателят на Агенция „Безопасност на движението по пътищата” заяви, че е изготвен проект за Кресна. 

Трафикът ще бъде разделен с гумени заграждения. Ще намали изпреварванията. Проблемът с Кресна е, че хората са нетърпеливи. За 16 мин., ако се спазва ограничението от 60 км ще го минеш, допълни ще той.

По думите му гумените съоръжения ще бъдат поставени съвсем скоро. 

Илиев отбеляза, че в момента има засилени проверки за слагане на колата.

Димитър Илиев коментира и идеята с немаркирани полицейски коли. 

Това са полицейски коли, които се движдат наравно с всички останали.Насочени са към арогантните и тези, които имат системност към нарушенияат. Когато има нарушители ще бъдат извеждани и глобявани на място, посочи Илиев. 

Виолета Симеонова
947 4

Коментари 4

Добави коментар

2022.05.21 | 11:45

4
По скоро спрете от движение тези които карат без книжки и с 50-100 акта а не да ни карате да караме със запалени фарове през деня.
ОБЕЗОПАСИТЕЛНИ КОЛАНИ ЗА ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА

2022.05.21 | 11:11

3
Важно да се поставят обезопасителни колани на депутатите в парламента, защото дремят и може да паднат от столовете си, да си счупят кратуните.
2LOOP

2022.05.21 | 09:45

2
МИТКОООО ТО ПЪТИЩА НЯМАААА
sms

2022.05.21 | 08:43

1
нааааа МП .ПЪРВО ОПРАВЕТЕ ПЪТИЩАТА.ПО ДОБРИ ШОФЬОРИ ОТ БЪЛГАРИТЕ НЯМА.АКО ПУСНЕТЕ ПО НАШИТЕ ПЪТИЩА ШВЕЙЦАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЕДИН НЯМА ДА ОСТАНЕ

Добави коментар

Водещи новини