Почина председателката на Общинския съвет в Смолян

  • 18 май 2022 19:07

  • 1953
  • 0
Почина председателката на Общинския съвет в Смолян
© Getty (архив)

"Днес ни напусна председателят на Общинския съвет в Смолян Венера Аръчкова, прекрасен и всеотдаен човек, колега, общественик и професионалист", това съобщи кметът на областния град Николай Мелемов в профила си във Фейсбук.

"С голяма болка посрещнахме вестта за нейната смърт. През годините, Венера Аръчкова беше директор на финансовата дирекция в община Смолян, зам.-кмет от 2015 г. до 2019 г. , след което бе избрана за председател на Общинския съвет. През 2015 г. получи наградата за финансист-новатор от колегите й общински финансисти в цялата страна", посочи още той.

"Венера Аръчкова не жалеше сили и енергия, за да работи в полза на община Смолян. Винаги усмихната и приветлива, посрещаше хората и решаваше проблемите. В такива моменти сякаш думите губят силата си и колкото и красиво да ги наредим, не е достатъчно, за да изразим цялото си преклонение пред личността с висок обществен авторитет. Добрите хора, никога не умират. Дълбок поклон пред светлата й памет! Изказвам съболезнования на семейството и близките й", написа още кметът.

Поклонението ще започне в 10.00 часа на 19 май /четвъртък/ в храм "Св.Висарион Смоленски". Погребението ще е от 14 часа в Гробищния парк в село Чокманово", допълни Мелемов.

Почина кметът на Нова Загора

Валери Зайцев
1953 0

Свързани новини

Водещи новини