Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

  • 17 май 2022 12:14

  • 740
  • 1
Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград
© АПИ

Започна локален ремонт на 500-метров участък от третокласния път III-5031 Опан – Гълъбово на изхода на гр. Гълъбово в посока Симеоновград. Третокласната отсечка осъществява връзката между изхода на Гълъбово и околовръстния път /III-554/ на града в посока Симеоновград. Настилката е в недобро състояние и се нуждае от обновяване, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Текущите ремонтни дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Стара Загора, включват премахване на съществуващата настилка, полагане на трошен камък, битумизирана основа, пласт неплътен асфалтобетон /биндер/ и износващ пласт плътен асфалтобетон. Към момента фирмата-изпълнител започна дейностите по разчистване на участъка и осигуряване на габарита на пътя. 

Терзийски: Който руши пътища, той трябва да плаща

Строителните работи са на стойност 433 хил. лв. и се предвижда да завършат за около месец – до средата на юни 2022 г. Обновяването на отсечката ще подобри облика на входа на град Гълъбово и неговата свързаност с околовръстния път и населените места от съседната община Симеоновград в област Хасково. 

740 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Даниела

2022.05.17 | 14:29

1
А в посока Марица-изток 3?!!!

Добави коментар

Водещи новини