Втори ден протести на превозвачите в Пловдив

  • 11 май 2022 10:42

  • 632
  • 6
Втори ден протести на превозвачите в Пловдив
© Булфото (архив)

Втори ден протести на превозвачите. Над 30 тира са блокирали "Цариградско шосе" в Пловдив в знак на протест. Има затруднение в движението на автомобилите, принудени да се движат в една лента.

Вчера те бяха блокирали входните артерии на града, а днес са вътре в него. Исканията им са в срок до 6 месеца да отпадне биокомпонетът на горивата и да се намали акцизът наполовина.

Шулева: Има хора у нас, които са много затруднени, но са без камиони

Транспортният бранш не приема и увеличението на обхвата на тол таксите. Искат се оставките на трима министри - на транспорта, на регионалното развитие и на финансите.

От протестиращите обещават тировете да се увеличават с всеки час, докато не стигнат до изхода на булеварда. Няма напрежение, предаде Нова.

Радина Лазарова
632 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.05.12 | 22:51

6
Маргаред Тачер преди не дигна заплатите със нито една стотинка на минйорите във англия,макар че стачкуваха в продължение на 3 год.На кой каквото им скимне и хоп готово.Да ама нейси.Да стачкуват колкото си искат.Това нее бръкниси вземиси.Само Борисов ви оправаше бой и …. Ооооо несте намерили майстора.Вие сте просяци нещастни.
GAZ

2022.05.11 | 18:20

5
Германската газоразпределителна компания Verbundnetz Gas (VNG), контролен пакет в която принадлежи на германския енергиен концерн EnBW, се съгласи да извършва плащания за руски газ по схемата, предложена от руската страна. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на компанията. „Ще платим сумата на фактурата, която ще продължи да бъде деноминирана в евро, по сметки в Газпромбанк в съответствие с планираната процедура, за да можем да осигурим навременно плащане към нашия доставчик... Предполагаме също, че конвертирането в рубли ще не предизвикват затруднения. Поне откриването на сметката мина напълно гладко.”

2022.05.11 | 11:43

1
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните

2022.05.11 | 11:55

4
Фейк на укрофашист
Еми...

2022.05.11 | 11:45

2
Е6ете се, гербави животни.
Доротея

2022.05.11 | 11:53

3
Лапайна Киро тъпото чурката малоумнико

Добави коментар

Водещи новини