Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест

  • 10 май 2022 12:52

  • 961
  • 2
Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест
© БТА

Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест на транспортния сектор у нас, като от сутринта десетки тежкотоварни автомобили и автобуси се събраха при 88-ия километър на автомагистрала „Струма“.

Малко по-късно камиони и автобуси тръгнаха в колона по магистрала „Струма“, след което преминаха няколко пъти през кръговото кръстовище на главен път Е-79 след Благоевград в посока Симитли, но без да блокират пътя. Колоната от протестиращи, обаче, предизвика затруднения движението, поради което от Областната дирекция на МВР съобщиха, че пътуващите могат да ползват обходния маршрут Благоевград – с. Железница – Симитли – пътен възел при с. Черниче и обратно.

Ситуацията е тежка, трудна, надяваме се да получим разбиране от държавата и да бъдем чути, каза пред журналисти Деси Демандиева – представител на превозвачите. По думите й протестът не е свързан само с реформата в тол системата, но и с повишените цени на горивата и с пътищата, които са в „окаяно състояние“.

Превозвачите излязоха на национален протест, камиони и автобуси блокираха страната

Протестът беше подкрепен и от автобусните превозвачи, които посочиха, че желаят диалог по проблемите в бранша. „Държавата ти казва - този целия бранш не ни интересува, трябва да умре, и ние какво, трябва да си мълчим? Вдигат се горивата, точно това ли беше моментът да се вдигнат тол таксите, нали това е убийствено за нас. Говорим по-малко за автобусните превозвачи и много повече за тежкотоварните“, каза Марио Богданов – представител на автобусния транспорт в Благоевград.  

Исканията на превозвачите са за премахване на биокомпонента в горивата, намаляване на акциза на горивата и мораториум върху разширяването на обхвата и размера на тол таксата, планирано за юли тази година.

Радина Лазарова
961 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Wow

2022.05.10 | 14:00

1
Свърши ви сладката приказка с разказвач ББ. Няма 2/3 от бюджета за пътищата да се плаща от обикновения гражданин с леки коли!!!

2022.05.10 | 20:17

2
Не си прав, защото точно Б.Б. вкара толл системата. Друг е въпросът, дали приходите от нея, отиват за пътища, или запълват дупки в бюджета

Добави коментар

Водещи новини