Тържествена заря в Панагюрище по случай 146 г. от Априлското въстание

  • 01 май 2022 21:50

  • 1247
  • 3
Тържествена заря в Панагюрище по случай 146 г. от Априлското въстание
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

България отбелязва 146 години от Априлското въстание. В Панагюрище тази вечер се проведе тържествена заря, на която присъства председателят на Народното събрание Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са

Председателят на Народното събрание Никола Минчев  прие почетния строй на представителните  военни роти на площад „20 април“.

Пред хилядите хора на площада той заяви: „Панагюрските революционери са най-високо мерило за любов към отечеството, за стремеж към просперитет и добруване на всички българи. От тях трябва само да се поучим как всички ние заедно и обединени можем да градим съдбата на страната си. Нека бъдем достойни наследници на героите на Априлското въстание, нека е вечна паметта на панагюрци. Нека си спомняме техните стремежи и като крачим с високо вдигната глава да преодоляваме предизвикателствата пред нас, защото докато помним и почитаме героите си, ще я има и свободна и независима България“.

Никола Минчев ще участва в тържественото отбелязване на 146 години от Априлското въстание

През деня стотици жители и гости на града се стекоха на площада за ритуала по издигане на националното знаме на България. В църквата „Свето Въведение Богородично“ бе отслужен молебен за благоденствие на българския народ.

Пред „Вечния огън“ на мемориалния комплекс „Априлци“ бяха положени венци и цветя от държавни, общински и обществени институции.

Членове на Национално дружество „Традиция“ представиха военно-историческата възстановка на събитията от април 1876 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1247 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.05.01 | 22:23

1
Киро,си отива! Тези, които вчера празнуваха, вече са много уплашени, а утре ще трябва да си ходят.Ние нито за миг не се усъмнихме в правотата на своята кауза и невинността на нашия лидер. Днес сме много по-силни от вчера! Нищожеството,Петков инсталирано от мафията за премиер на държавата, се дискредитира окончателно. Тепърва ще усети силата на правосъдието върху раменете си! Никога в българската история не сме имали по-жалък премиер. Аз съм отвратен. Отвратен съм от безочието на Кирил Петков и от примитивизма на хората му, от лицемерието на съюзниците му. Киро си отиде-само че още не го знае ТОВА НИЩОЖЕСТВО УНИЩОЖИ ВСИЧКО С КОЕТО СЕ ГОРДЕЕХМЕ.ТО ЛЪЖИ,ТО СЛАБ ПО БЪЛГАРСКИ,СЛАБ ПО АНГЛИЙСКИ И СЛАБ С ГЛАВАТА.ТОТАЛЕН СРАМ 9
Ху кеърс

2022.05.01 | 22:48

3
Леле по спокойно ледена кралице.Ти помисли, че някой ще ти помогне ли хахаха в българиА винаги е имало овчари и цървули ти какво очакваш трябва да ни купи друга развита държава и така българчето няма да краде.
Ху кеърс

2022.05.01 | 22:45

2
Браво на априлците за Панагюското въстание 146г интересно колко време празнуват този майски ден :)

Добави коментар

Водещи новини