Водещите новини! Руският газ е поскъпнал с 900% за 18 месеца, но работодателите държат да си купуваме от „Газпром“ (и още…)

  • 29 април 2022 13:18

  • 2464
  • 6
Водещите новини! Руският газ е поскъпнал с 900% за 18 месеца, но работодателите държат да си купуваме от „Газпром“ (и още…)
© Getty Images

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 29 април ***

 

След като вчера Нинова и работодатели се изказаха, че трябва да възстановим договора с „Газпром“ (които едностранно го прекратиха, но путиновите проксита настояват, че някак си ние сме виновни за това), днес стана ясно, че за година и половина руският газ е поскъпнал с 900%. 

Въпреки това работодателите твърдо настояват да се възстанови договорът с „Газпром“, защото било в интерес на България, въпреки че им беше многократно обяснено, че това е нарушение на санкциите на ЕС и представлява саботаж на единните действия на Съюза и всичките ни партньори. 

„Всеки месец руският газ поскъпва и за година и половина е поскъпнал 900%“. Това заяви пред Нова телевизия Георги Ангелов.

По думите му руският газ ни източва, мачка бизнеса и домакинствата. Най-евтиният газ в Европа е в Испания, която се захранва с втечнен и азербайджански газ.

От своя страна главният секретар на БТПП Васил Тодоров заяви, че не знае в какво се състои ясният план на правителството за газовите доставки.

Това, което забелязваме, е, че всяко ново нещо, което ни се предлага, е на нова цена, посочи Тодоров.

БТПП настоя за възстановяване на отношенията с „Газпром“.

Руският газ е поскъпнал с 900% за година и половина

***

За месец май са договорени алтернативни доставки на природен газ, които да заменят липсващите количества природен газ от "Газпром". Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов.

"Булгаргаз" е договорил за месец май алтернативни доставки на природен газ

***

Кое не е ясно на путинистите?

"Газ ще има, хората не бива да се притесняват, не се очертава да спира в България синьото гориво, може да се осигури цялото потребление", това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Кирил Темелков, зам.-председател на Българската газова асоциация, бивш шеф "Булгаргаз".

"Дори и да отидем на спотовите цени на газа на европейския пазар, тя ще се вдигне с 20-25 процента, не виждам как може да се стигне до 40%", категоричен е Темелков за цената на газа у нас.

Недостиг на газ в България няма да има

***

САЩ очакват ясно всички държави да заявят позицията си в тази война. Времето за снишаващи се, чакащи бурята да отмине, свърши. 

Белият дом: Очакваме и други страни да увеличат помощта си за Украйна

***

Нинова категорично заявява позицията си в тази война.

Нинова потвърди: Реши ли МС да изнасяме оръжие за Украйна, БСП напуска коалицията

***

Жена припадна зад Нинова по време на брифинг

***

Позицията е ясна. 

Петков: НС трябва да подкрепи предоставянето на военна помощ за Украйна

***

Премиерът се срещна с българската общност в Украйна

***

Ето какво правят наследниците на Златната орда – отвличат хуманитарни работници. 

Британски хуманитарни работници са заловени от руската армия в Украйна

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2464 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.04.29 | 15:29

6
Стига сте лъгали. Точно вчера имаше реакция от Алжир, че ако Испания включи реверс на средиземноморския газопровод, по който в момента получава газ от Алжир, то Алжир ще й спре доставките. Проблема е че НЯМА ГАЗ!

2022.04.29 | 15:28

5
Стига сте лъгали. Точно вчера имаше реакция от Алжир, че ако Испания включи реверс на средиземноморския газопровод, по който в момента получава газ от Алжир, то Алжир ще й спре доставките. Проблема е че НЯМА ГАЗ!
Тиха

2022.04.29 | 14:33

4
Момичета за с*кс във вашия район - easydating4u.site - Заповядайте и се забавлявайте :)

2022.04.29 | 13:33

1
Ами като сте умни, купувайте втечнен газ от Хахамерика. Те го купуват пак от Русия. Аман от прости и недъгави евроатлантически отпадъци! Акъла им е в задниците. Оттам им го наливат.

2022.04.29 | 13:42

3
като не ти харесва, отивай да ставаш политик. К'во седиш зад клавиатурата и философстваш.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.04.29 | 13:42

2
Само корупционерите искат кървава руска газ :)

Добави коментар

Водещи новини