Дори и сега всички червени продължават да защитават путинския интерес

  • 27 април 2022 15:25

  • 3435
  • 0
Дори и сега всички червени продължават да защитават путинския интерес
© Getty Images/Булфото (архив)/Novini.bg

Нашият президент не е червен, той е румен…

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13374

Това си го знаехме отдавна, но ето – той не пропусна да ни го напомни. 

Не му харесва, че правителството се управлява от самостоятелно мислещи, а не от послушни, както би следвало в една губерния. 

Препотвърди на особено висок глас нещо, което досега мрънкаше – не иска да се изпраща оръжие за Украйна. Всички знаем кои са на тази позиция. Z-хората. 

Прозвуча почти толкова твърдо, колкото твърдението му, че Крим е руски, какъв да е!

Ето негови думи от днес: „…българското оръжие подхранва този конфликт“.

Радев за Петков: Политици, които губят чувствителност за проблемите на своя народ, не могат да помогнат на други

Българското оръжие, видите ли, подхранвало този конфликт. Как може да го каже без да повърне, ми е много интересно. 

Не само това, ами не иска и българската делегация да отива в Киев. Пълно навеждане иска. Гнусна работа. 

Суверенната българска позиция се изработва в София, не в Киев. Няма нужда от посещение на българска делегация в Киев“. 

Генерал? Президент?

Сериозно ли?

Getty Images

Единият е генерал, другият – комедиен актьор. Единият е лидер, другият – комедия. Можете ли да познаете кой какъв е? 

_____________________________________

Вижте другарката митрофанова (да, това на снимката наистина е тя, тази снимка пращат от руското посолство) какво е говорила пред колегите от Клуб Z преди немного време. 20 февруари казва да не се безпокоим за руските енергоносители. Оказа се, че е трябвало да се безпокоим. 

По-обезпокоителното е във втората част, в която ни казва да не се безпокоим за военна намеса…

Каквото са обещали да не се случи, се е случило…

А вие продължавайте да се навеждате, че „да не дразните русия“. Тя ще ви благодари. Много ще ви благодари. Че и ще ви повтори. 

_____________________________________

Сега, като ни спряха газа, е моментът хубаво да си помислите: май ще имаме нужда от помощ от партньорите. М? Да си спомним как се отнасяхме досега с тях. С протести ЗА русия, с призиви ЗА излизане от НАТО и ЕС, с ОТКАЗ да пратим военна помощ (само ние и Унгария на верния путинист орбан). И ето, че дойде времето НИЕ да имаме нужда от помощ…

Ех тая карма, а? Как ли ни гледат в момента и какво ли си мислят за нас? 

А русия… да, тя – очаквано – ни показа какво мисли за нас и за какво ни има. 

И сега пак – по стара традиция – от много навеждане и страх останахме нѝ на тая страна, нѝ на оная. И двата лагера ни презират. Чудно. 

А червените продължават да си настояват, че трябва да сме „неутрални“, при положение, че Зеленски и партньорите ни в ЕС и НАТО категорично заявиха, че това е неприятелска позиция. 

И ето – БZП продължават да тропат с краче: не на оръжията, румен радев продължава да клати лодката и да саботира работата на правителството, прокарвайки коментари, че „губят чувствителност за проблемите на своя народ“, а тръгнали едва ли не да спасяват Украйна. Заговòри с всички опорки на популистите: „да погледнат и към хилядите бедстващи българи“ и т.н.

От ГЕРБ не изпускат възможността да подлеят вода, с надеждата, че ще се върнат на власт. Ех тая власт…!

Падането на правителството е в момента целта на Кремъл. Затова са и ударите, затова и другарката митрофанова не спира да сее раздори и да дава поводи за вътрешни препирни. 

Номерът със спирането на газа е част от войната на кремъл срещу българското правителство, което явно не им харесва (може би само БZП).

И какво се оказва? Оказва се, че герберите и румен радев наливат вода в мелницата на москва. 

Има ли някой изненадан, честно?

Za радев е повече от ясно… А бойко им построи на руснаците Турски поток с такава светкавична бързина, че за кратко се объркахме тогава и повярвахме, че и магистрали може така да строи.

Оказа се, че не може. Само путински тръби може така. И какво стана? путин заобиколи Украйна и си доразвърза ръцете за войната. 

Какво бяха намерили в гаража на арнаудова? А, да – джип, собственост на фирмата, построила Турски поток на българска територия…

А помните ли фукането с „диверсификацията“? На какво отгоре?

Има ли нещо в тая държава, построено от гербаджиите толкова бързо, стегнато и в отрицателен срок, като тръбата на путин? Която ни върза за неговия газ?

Хазарта много хубаво го каза: „И специално към г-н Борисов - сега си взимаш шейсетте прислужника и отивате да подарите на Путин ново кученце. Обещавам да ви уредя правителствения самолет. Може да вземеш и вашите приятели фашистите. Те, както знаеш, са под наем“.

_____________________________________

За самата русия стана повече от ясно, че не е нищо повече от изнудвач. 

Дори и като доставчик е ненадеждна. За друго – да не говорим. 

Сега пробва как работи най-новото ѝ оръжие – газовото изнудване. Както изпробваха новата отрова върху Емилиян Гебрев преди да я използват в Западна Европа, над Навални например…

… така сега първо тестват новото оръжие над нас. 

Хем си го тестват, хем и отправят заплаха към по-големите (като Германия например): внимавате, ще ви спрем и на вас газа. 

Това, което постигнаха обаче, беше точно обратното на търсеното – вместо да вбият клин в Европа, отново ни накараха да станем още по-сплотени. Което, между другото, успяват още от началото на войната – искаха да заплашат НАТО да не се разширява, още държави ще влязат сега; искаха да сплашат ЕС, нови държави ще бъдат приети светкавично – държави, съседи на русия; искаха страх, разединение и подчинение, постигнаха единение на ЕС и НАТО, увеличение на отбраната, нови членове, убийство на руската икономика. 

Същите гении са и служителите на кремъл в България. Точно толкова са умни, злобни и паникьосани в момента. Което хем е добре, хем е опасно, защото са като неуправляеми реактивни снаряди. 

И в момента тече жестока и свирепа битка за всичките путинистки електорални единици в Територията: радев, нинова, копейкин, маяма, янев, патриотите, въшкарите, чукчите, ватниците, всичкото путинско войнство е излязло да се бие за червения чугунен вот. Очаквайте включване и от „журналисти“. 


 

Последвайте канала на

Александър Томов
3435 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини