Водещите новини! Осигуряват на Украйна $5 млрд. на месец. Колко губят Русия и приятелите ѝ? И за Киев няма разбирателство в коалицията

  • 26 април 2022 19:07

  • 3951
  • 4
Водещите новини! Осигуряват на Украйна $5 млрд. на месец. Колко губят Русия и приятелите ѝ? И за Киев няма разбирателство в коалицията
© Getty Images/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 26 април ***

 

Украйна ще получава месечно по 5 милиарда долара, като за целта МВФ ще създаде специална сметка, чрез която ще се финансират всички социални и хуманитарни дейности.

МВФ и Световната банка ще осигуряват на Украйна 5 млрд. долара всеки месец

***

Първите прогнози на световните институции са, че заради войната в Украйна Сърбия ще има ръст, по-нисък с един процент от планирания, ще претърпи щети и заради невъвеждането на санкции срещу Русия, пише днес сръбският вестник "Данас".

По оценка на бившия посланик Сречко Джукич сега Сърбия вече губи малко над милиард долара годишно само заради санкциите, които ЕС въведе срещу Русия.

В обществото основателно се поставя въпросът каква цена ще трябва да плати Сърбия, ако въведе или ако не въведе санкции на Русия. Мисля, че ЕС знае каква е сметката. Знае каква е и президентът Александър Вучич. Единствените, които не знаят, са гражданите на Сърбия, каза Джукич, цитиран от БТА.

Заради войната в Украйна: Сърбия вече губи над милиард долара годишно

***

Тази неделя се навършиха точно два месеца от началото на войната в Украйна.

По данни на "Дейли Мейл" за този период въоръжените сили на Русия, която притежава втората най-мощна армия в света, е загубила между 20 и 30 хил. военнослужещи.

По информация на Украйна, що се отнася до изгубената руска техника, числата са не по-малко стряскащи: за два месеца на украинска територия са били унищожени 873 танка, 2238 бронирани машини, 179 самолета, 154 хеликоптера и 408 артилерийски установки.

Цифрата е поразителна, ако вземем предвид и голямата разлика във военния потенциал между двете страни.

Русия продължава да плаща цената за нахлуването си – близо 900 танка и над 170 самолета вече са в историята

***

Без изненади тук…

Пазят се от гнева на избирателите си или ги е срам от украинците… Членовете им един път вече се скриха от среща „очи в очи“, когато Кулеба беше на посещение – Вигенин отиде на изложба вместо да се срещне с него. 

Решено: БСП няма да изпраща човек в делегацията за Киев

***

Съветът по национална сигурност е преценил, че влизането му в сила би могло да нанесе още по-големи щети в отношенията между Москва и Вашингтон, тъй като санкциите конкретно срещу Кабаева биха били "твърде лични".

Подготвили сме санкции и за хора, които до този момент все още са извън техния обхват, но ще продължим да обмисляме в кой момент да ги приложим, за да засилим ефекта от тях, коментираха от администрацията на Байдън.

Ето защо сочената за любовница на Путин все още не е засегната от санкциите срещу Русия

***

Междувременно:

„… хиляди руски животи ще бъдат погубени в резултат на желанието на Путин да бъде възприет като „герой“ преди тържествата следващия месец“.

Путин наредил войната в Украйна да бъде спечелена до 9 май

***

Зеленски: Тръгнеш ли да възраждаш стара империя – губиш

***

Без изненади и тук 

Проф. Дайнов: Цял свят разбра, че българите мишкуват

***

В 7.45 ч. българско време днес, 26 април 2022 г., дежурните изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево излетяха, за да окажат помощ на арменски транспортен самолет, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Български изтребители оказаха помощ на арменски самолет

***

Според събраната до момента информация, около 09:10 часа тази сутрин, на пътя Суворово – Девня, товарен автомобил, превозващ багер, при преминаване под железобетонен надлез, събаря част от съоръжението. Бетонната плоча пада върху предната част на лек автомобил, движещ се зад него. Вследствие на инцидента са пострадали две жени – на 41 години и на 61 години.

Прокуратурата с първи подробности за инцидента с надлеза край Девня

***

„Казусът е свързан с т.нар. ТРП-та (текущ ремонт и поддръжка – б. ред.) Договорите са на база на проведени поръчки през 2019-та и 2020 г.“ 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Костадин Паскалев по повод казуса с парите за пътища.

„Тези 34 договора са подписани с прогнозна стойност 711 млн. лева и имат продължителност, по-голяма от една година, в случая три години. Имаме подписани договори за 711 млн. лева, а възложени дейности за 3,3 млрд. лева. Това е нарушение на Закона за обществените поръчки“.

Бивш регионален министър за парите за пътища: Кабинетът "Борисов 3" е извършил престъпление

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3951 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
тия украинци

2022.04.26 | 20:57

4
излезнаха на запада златни, ама не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава
Сърбеца

2022.04.26 | 20:30

3
Евреите дърпат от наще данъци и хвърлят пари за смърт

2022.04.26 | 20:18

2
Кой какво губи и какво печели ще се види накрая. Тези драсканици с пропагандистка насоченост се опитват да ни манипулират, но от векове е ясно - пилците се броят наесен. А има и ценности, които са над всякакви печалби/загуби с пари.
МВФ-заем,край укрите са свършени

2022.04.26 | 19:45

1
После еврогейците и краварите ще си искат да се връща помощта,те кво си мислят,хем бляда ще им вземе половината държава хем демократите ще искат нещо в замяна за "помагането,дето им ръкопляскаха" хем и към МВФ ще задлъжнеят яко и няма отърване,а бе свършено е с крайните.

Добави коментар

Водещи новини