"Топлофикация"-София започва поетапно спиране на парното

  • 26 април 2022 15:39

  • 2806
  • 0
"Топлофикация"-София започва поетапно спиране на парното
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Топлофикация"-София започва поетапно изключване на отоплението в столицата. Всички фирми за дялово разпределение са уведомени, а процесът трябва да приключи до 28 април, съобщават от дружеството.

Потребителите ще бъдат допълнително информирани от обслужващия ги топлинен счетоводител за графиците на отчетите, съобщиха от дружеството. В тази връзка "Топлофикация"-София призовава клиентите си в рамките на отчетния период да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

Части от София са без парно заради авария

Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще дадат възможност на топлинните счетоводители да изготвят коректно и в срок изравнителните сметки, без да се налага да бъдат многократно преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища.

Всички клиенти имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището на тези дати, потребителите могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят допълнителна дата за индивидуален отчет, която се заплаща според ценоразписа на съответната фирма за дялово разпределение.

Владимир Василев
2806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини