Водещите новини! На годишнината от Чернобил: Москва плаши с ядрена война, С. Корея заяви развитие на ядрения арсенал (и още…)

  • 26 април 2022 13:18

  • 2614
  • 8
Водещите новини! На годишнината от Чернобил: Москва плаши с ядрена война, С. Корея заяви развитие на ядрения арсенал (и още…)
© Getty Images/Pixabay/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 26 април ***

 

Русия отново призова света да не подценява ЗНАЧИТЕЛНИЯ РИСК ОТ ЯДРЕНА ВОЙНА…

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че доставките на западни оръжия за Украйна означават, че НАТО по същество е във война с Русия и съществува значителен риск конфликтът да стане ядрен.

Остро предупреждение от Москва

***

Ким Чен-ун заяви, че Северна Корея ще ускори развитието на ядрения си арсенал, предадоха световните агенции. 

Севернокорейският лидер говори вчера по време на военен парад на площад "Ким Ир-сен" в Пхенян, на който бяха показани междуконтинентални балистични ракети. Парадът се състоя по случай 90-годишнината от основаването на въоръжените сили на Северна Корея.

Северна Корея ще ускори развитието на ядрения си арсенал

***

Чернобил - мълчание от страх "за стола", което роди само болести и смърт

***

След зловещата новина, че е загинал, после - безследно изчезнал, а след това жив, но в плен в Крим... на Велики четвъртък семейството на кап. Буркалов разбира, че той е освободен. И се намира в Запорожие.

За семейството това е второ чудо. Цялата фамилия е ангажирана да напомня името на Димитър на украински, руски и български – с надежда българинът от Бесарабия да попадне в списъците за размяна.

„В тези дни се видя колко много приятели имаме, не само аз, но и сестрите ми. Бяхме се запасили с търпение да чакаме. Чудото стана навръх Великден! Просто не мога да повярвам“, споделя сестрата на кап. Бурлаков – Райна Манджукова.

Вижте първите думи на освободения бесарабски българин, който беше пленен от руски военни

***

Комисар Вархеи ще участва във форума "ЕС среща Балканите. Поуката от Украйна: Европейското разширяване – защита от войната", който събира в София политици от Европа и други високопоставени личности.

Еврокомисарят по разширяването пристига у нас

***

Кулеба благодари на Кирил Петков за инициативата му за събиране на средства за Украйна

***

„Вашата съпротива вдъхнови свободния свят", каза Остин и осъди руската инвазия на Украйна. „Украйна очевидно вярва, че може да спечели, както и всички ние тук“.

Министърът на отбраната на САЩ: Украйна може да спечели войната с Русия

***

Семейната сбирка е била в бащината къща на Скафтурос. Извършителите са пристигнали с мотори, влезли са в двора на къщата и произвели множество изстрели. Нападателите са били четирима, но само двама от тях са стреляли. 

Скафтурос, който се смята за член на гръцката мафия, е прострелян с 15 куршума, съобщава телевизия „Скай“. Ранени са дъщеря му и свекър му. Според информация на в. „Катимерини“ двамата пострадали са настанени в болница като няма пряка опасност за живота им.

Известен гръцки престъпник беше разстрелян показно на семейно тържество

***

Мъж от Габрово е задържан за 24 часа заради побой, нанесен над жена. Инцидентът е станал на 24 април, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигналът за побоя е от граждани и е получен в полицията в 08:35 часа на Великден.

Арест заради побой над жена

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2614 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
НАСТАНА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО

2022.04.26 | 18:43

8
КОЙТО КЛЕКНЕ НА ПУТИН ГУБИ ЗА ВИНАГИ.
Мдаа

2022.04.26 | 16:14

7
Май слънцето ще изгрее откъм кравария :)
Абе, укри миризливи!

2022.04.26 | 16:12

6
Самоубивайте го зеления, че си е е.бало мамата!

2022.04.26 | 15:36

5
Смърт за Лавров, Путин и Ким !!!

2022.04.26 | 14:51

1
Тоя па изкуфеляк Лавров. Каква ядтена война ви гони бе старци?????

2022.04.26 | 15:25

4
Те от страх бретчед,да неги разберът че и там са кенеф.
Баба Ванга

2022.04.26 | 14:59

2
Алкашия е обречена на пореден разпад . И най- интересното е , че пак ще се случи при президент- актьор. Първо при актьора Президент Рейгън и сега при актьора Президент Зеленски .

2022.04.26 | 15:24

3
Смешници нищо друго немогат и нямат и само повтарят едни атоми.Имате стари ламарини и там ще усерете всичко.Виждасе че сте нищо.

Добави коментар

Водещи новини