Над 80 храма и места за настаняване в Ловешка област са проверени за пожарна безопасност

  • 22 април 2022 16:44

  • 359
  • 0
Над 80 храма и места за настаняване в Ловешка област са проверени за пожарна безопасност
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

В навечерието на Великденските празници служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Ловеч, са извършили общо 84 проверки на църковни храмове и места за настаняване на територията на областта, относно спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност.  Това съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.

От там посочват, че са проверени пожарогасителите и евакуационните изходи на обектите, както и обезопасеността на местата за палене на свещи, но няма констатирани нарушения.

От полицията е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и защитата на населението, по време на Великденските празници и на 6 май - Гергьовден.

Осигурено е  полицейско присъствие на обществените места около храмовете по време на църковните богослужения. Осъществени са контакти с органите на местната власт по места, с оглед предприемане на съвместни действия по опазване на реда и безопасността в населените места.

Екипи на пожарната провериха храмове и манастири в Кюстендилско

Пътни полицаи ще има по пътищата първи клас и в районите на участъци, с концентрация на пътно-транспортни произшествия, както и на пътните възли, кръстовищата и участъците с недостатъчна пропускателна способност на транспортния поток. Предвидени са специализирани полицейски операции, с цел недопускане на кражби на домашни животни, разпространение и продажба на акцизни стоки без бандерол.

Ще се планират и специализирани полицейски операции  „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“, като се включат териториите на малките населени места, добавят от полицията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
359 0

Свързани новини

Водещи новини