Проф. Веселин Методиев: Военните конфликти имат дълга история

  • 22 април 2022 10:05

  • 686
  • 1
Проф. Веселин Методиев: Военните конфликти имат дълга история
© БТВ

Военните конфликти имат дълга история, особено през 20 век. Краят идва тогава, когато диктаторът е изчерпал всичките си възможности, коментира бившият министър на образованието проф. Веселин Методиев в предаването „Тази сутрин“ за войната в Украйна.

„Аз лично не съм оптимист, че това ще свърши, както някои казват на 9 май, защото щяло да има парад в някои от сринатите градчета. Дано да бъда опроверган“, посочи историкът.

„Аз съм участвал в ситуация, в която трябваше кураж, когато имаше война - атаката на НАТО срещу диктатора Милошевич.

Русия е отхвърлила предложението на Украйна за мир по Великден

Видях как този кураж беше събран от една група хора, но забележете при едно мнозинство от 134 депутата при едно консолидирано правителство и президент, който влизаше в абсолютна хармония с  мнозинството и правителството. Всички институционални фактори бяха окуражени от своите лидери. Сега е различно, сега има разноговорене, има страх.

Мен даже ме е срам по човешки като патриот като го виждам този страх“, отбеляза той в коментар за помощта на България към Украйна. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
686 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.22 | 10:51

1
Цялата краваро-еврогейска система е на този принцип,да те закопам с помагане-ама то е за твое добро бе,вижте само държавите на които помогнаха краварите в какво състояние са и как всичко е заграбено и потънали в дългове,рядко са политици като Орбан да се измъкнат,хо системата винаги побеждава,защото Орбан не е вечен и след него ще дойдат продажници.

Добави коментар

Водещи новини