Близо 30 хиляди лева от дарения за украинските бежанци в Бургас

  • 21 април 2022 14:37

  • 314
  • 1
Близо 30 хиляди лева от дарения за украинските бежанци в Бургас
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Близо 30 хиляди лева от дарения е събрал областният кризисен център в Бургас за нуждите на украинските бежанци. Дарителската сметка беше отворена преди месец, а в нея се включиха представители на бизнеса и частни дарители.

Изразходените средства от сметката до този момент са близо 15 000 лв. С тях са закупени хигиенни материали, детски храни, памперси и др., които се предоставят на всеки потърсил съдействие и помощ в областния кризисен център на морската гара - Бургас.

Останалите 15 000 лв. ще бъдат изразходвани за продукти с устойчив срок на годност, необходими за изхранването и обгрижването на най-малките - бебета и деца до 4-годишна възраст.

В София започна концертът в подкрепа на украинската общност

Ще бъдат попълнени и липсите от санитарни и хигиенни материали. За оптимално изразходване на наличните средства от дарителската сметка  ръководството на областната администрация търси производители и доставчици на едро, с които да се договорят за преференциални цени на необходимите продукти в хуманитарния център.

Над 42 000 са вече украинските граждани с адресни регистрации в област Бургас. Голяма част от тях преминават за различен вид помощ и консултация през областния кризисен център.

Работното му време е всеки ден от 10 до 17 ч. без Великден.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
GGG

2022.04.21 | 15:05

1
DA SE POMAGA SAMO NA TEZi BEZ BANKOV VLOG,

Добави коментар

Водещи новини