Започва пролетната кампания за безплатна кастрация на бездомни кучета и котки в Казанлък

  • 19 април 2022 14:51

  • 622
  • 0
Започва пролетната кампания за безплатна кастрация на бездомни кучета и котки в Казанлък
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Започва пролетната кампания за безплатна кастрация на бездомни котки и кучета в Казанлък и региона. Това съобщи Ивелина Недкова, председател на организацията за защита на животните „Енимъл хоуп – Казанлък“ (Animal Hope-Kazanlak) пред БТА.

Кампанията ще се състои от 26 до 30 април в общинския приют. Всеки, който желае, може да доведе бездомно животно за кастрация, като трябва да се обади предварително за запазване на час.  Животните ще бъдат кастрирани, ваксинирани срещу бяс и маркирани – кучетата с жълта марка, а котките с V-образен разрез на ухото. 

Над 670 домашни и дворни кучета са кастрирани в Перник

Инициативата се организира вече 15 години и се прави два пъти годишно – през пролетта и през есента, като в рамките на една кампания се кастрират около 150-200 животни, уточни Недкова.  

Финансирането на кампанията става изцяло от “Енимъл хоуп – Казанлък“ и от Tierhilfe Süden Austria, посочи Ивелина Недкова, като уточни, че по-голямата част от средствата идват от австрийска страна, но винаги има нужда и от дарения на гражданите за инициативата. Самата тя е ветеринарен техник и се включва безплатно в осъществяването на манипулациите. 

Телефоните за информация или запазване на час са 0887 311 884 и 0896 600 524.

Мая Йорданова
622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини