"Данък добро" събира продукти за възрастни хора с доходи 7-12 лева на ден

  • 16 април 2022 15:45

  • 708
  • 0
"Данък добро" събира продукти за възрастни хора с доходи 7-12 лева на ден
©
Слушай новината Слушай новината

Великденска кампания "За баба и дядо с любов" събира продукти за възрастни хора, които живеят с доходи между 7 и 12 лева на ден, без близки, трудноподвижни, някои от тях с тежки заболявания. Инициативата е на фондация "Данък добро" в партньорство с общинското предприятие "Социален патронаж" към Столична община, съобщават организаторите.

Всеки желаещ може да дари продукти от първа необходимост, които преди Великден ще бъдат раздадени от доброволчески екипи на нуждаещи се възрастни хора от 24 софийски района.

Потребителската кошница в Босна и Херцеговина поскъпна с 16% през март

Продуктите се приемат до 19 април - между 8:00 и 21:00 ч. на специално изграден дарителския пункт на рецепцията в сграда на ул. "Атанас Дуков" 32 . Телефонът за връзка е 0888 963 647. 

Могат да бъдат дарявани продукти, които не изискват специални условя за съхранение, включително и хладилник - бисквити, вафли, козунаци, кроасани, курабийки, сокове, варива, захар, макаронени изделия, консерви, олио, бульони и други пакетирани храни. Няма да се приемат плодове и зеленчуци.

Идеята на фондация „Данък добро“ е кампанията да не е еднократна, а да се провежда няколко пъти в годината.

Общинското предприятие “Социален патронаж“ предоставя различни социални услуги в домашна среда чрез девет служби, които покриват всички райони от територията на София. Основата цел на предприятието да подобри качеството на живот на гражданите. Към настоящия момент най-ниските доходи от пенсия са на лицата, които получават социална пенсия за инвалидност в размер от 221 до 272 лв., както и на  лица с минимална пенсия за осигурителен стаж и възраст в размер на 370 лв.

Снимките на възрастните хора са от вече проведена подобна кампания в други общини  в страната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини