Кап. Евтимов: Убеден съм, че капитанът на „Царевна“знае какво прави

  • 14 април 2022 09:06

  • 807
  • 2
Кап.  Евтимов: Убеден съм, че капитанът на „Царевна“знае какво прави
©

14 български моряци и един украинец от екипажа на блокирания в Мариупол кораб „Царeвна“ вече са извън пристанището. Това обяви вчера българският премиер Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13288

По-късно в „Телеграм“ канал бяха разпространени и първи кадри с евакуираните българи. Слезлите от борда на „Царевна“ моряци пътуват по суша през Донецк. От украинския град след това те трябва да се приберат в България.

Вижте първи кадри на евакуираните българи от „Царевна”

По собствено желание на борда остават двама украинци и трима българи, сред които и капитанът на кораба.

„Познавам лично капитана на кораба. Той е от моя випуск и е много добър моряк. Аз съм абсолютно убеден, че той знае какво прави и как да го направи. Не мисля, че има някакъв натиск тези хора да останат на кораба. Просто те изпълняват своя моряшки дълг“, коментира пред бТВ капитан Адриян Евтимов, бивш посланик на  България в Международната морска организация.

„Един добър моряк се готви през целия си професионален път за подобни ситуации и това, което е научил го използва тогава, когато трябва“, допълни кап. Евтимов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
807 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хмм

2022.04.14 | 09:28

1
Интересно как "агресорите руски убийци сепаратисти и военни" са в Донецка област и как добрите украинци помагат, а безопасния маршрут за евакуация е през Донецк...мистерия ;)

2022.04.14 | 09:56

2
Da be maina neverojatni neshta stavat naposledak napravo chudesa

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини