Руснаците ще идат на луната. (Ама всичките ли?) А за член на СЕМ да предложат направо Митрофанова

  • 13 април 2022 17:05

  • 1943
  • 0
Руснаците ще идат на луната. (Ама всичките ли?) А за член на СЕМ да предложат направо Митрофанова
© Pixabay/Novini.bg

Седмицата може да е само преполовена, но вече можем да заключим, че тя е поредната позитивна (като ХИВ-тест), радостна (като намерен ключ, след като вече си си сменил бравата) и прекрасна (с акцент на „красна“), която следва дълга поредица от подобни седмици, началото на която… вече не помним. 

Тъкмо си мислех дали ще се намери човек, който да упражнява правата на държавата в капитала на търговски дружества. Мира не ми даваше тая мисъл, като пуканка между зъбите ми се беше забила. И се чудех, ако се търси въобще такъв, кой… кой би бил най-подходящ. М? Трябва да е някой, викам си, който има опит с дружества, най-добре с външнотърговски такива, да речем… да речем… нещо от калибъра на Техноимпекс поне. 

И ей го нà – чули са тайните ми мисли. Доня Корнелиона ще влезе в тая роля на управляващ. Найс, а! 

Само да не вземем да пратим „един патрон“ на Украйна сега, че ще ѝ се наложи да напусне коалицията и ще се върне на стария си пост – от другата страна на кривия макарон. 

Тежки решения я чакат…

А от Иzраждане не спят – вече взеха да я питат кога най-после ще напусне и ще се покаже вярна на иZтока, който я е инсталирал там, а не на гнилия Запад, където учи и живее синът ѝ.

Като Zаговорихме zа иZтока и инсталираните…

Чудя се какво ИТН се подпи**осват с такива елементарни предложения като Карбовски за член на СЕМ. Слаба работа. А те са известни със силни кандидатури. Повтарям: СИЛНИ! Питайте баба им. 

Я, направо да се прицелят нависоко – Митрофанова! Хем по-страшно гледа, хем и според мене повече носи на водка. Даже най-добре да я направят ШЕФ на СЕМ, да не си играем на дребно (какво е това „член“ само…). А Карбовски и Волгин – зам.ове. Велико! 

Като сме тръгнали: вземете и другите служители на руското посолство (не само споменатите по-горе) и ги инсталирайте по комисии и комисийки – като почнете с тия по култура и образование. Нека да отговарят за новите учебници например. 

„Ех, че ще е прекрасно!“, викам си.

„Красное, красное, красное…“, отговаря ми ехото. 

И като си говорим Zа кръгли и**оти:

Гледам протестите, които никнат като гъби, и си мисля: бахмааму, никога не е било това – така единодушно всички сектори да се вдигат едновременно, един по един, пак едновременно, пак един по един. От пътищарите, през туристическите босове, от партийните централи в опозицията до партийните централи в управляващата коалиция (това последното е достойно за трагикомедия с елементи на пародия). Чак дори културтрегерите на републиката взеха да се вдигат да протестират! Срещу живи министри, тва! Човек ще си помисли, че е като по сигнал. Не-е-е… не може да вярно. Нали? Сигнал… аз пък!, какви глупости си мисля. Че кой ще го даде тоя „сигнал“? Предишните управляващи ли? Абсурд! Никога. Руското посолство ли? Хептен никога! Чиста случайност е, няма начин. 

А… щях да забравя! Руснаците ще ходят на луната. Поне така каза путин. И лукашенко ще прави компания. Земята им е тясна. (и по-тясна ще им става…)

Вече пребориха бедността, свободата на словото се възцари, културата им се въздигна, всички имат тоалетна на закрито, пътищата им – целите в асфалт, заплатите – в истински пари, а не в такива, дето хартията е по-скъпа от тях, всичко им е могъщо. Няма какво повече да постигат на тая земя. И затова ще ходят на луната. 

Дано да са всичките само…

 

Александър Томов
1943 0

Свързани новини

Водещи новини