Водещите новини! Какво ще се случи, ако Европа наложи санкции на руския петрол? Фон дер Лайен в България (и още…)

  • 07 април 2022 13:08

  • 844
  • 1
Водещите новини! Какво ще се случи, ако Европа наложи санкции на руския петрол? Фон дер Лайен в България (и още…)
© Novini.bg/Getty Images

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7 април ***

 

Призивите към ЕС да санкционира руския петрол и газ се засилиха през последните дни, след като на бял свят излезе информация за масовите убийства на цивилни граждани в някои окупирани доскоро украински градове.

Европейската комисия предложи вносът на руски въглища в ЕС да бъде забранен. Това е част от поредния пакет санкции, налагани на Русия заради инвазията й в Украйна и е първият, който предвижда ограничения върху енергоносители. Официални европейски представители казват, че след въглищата може да дойде ред и на петрола.

Какво ще се случи, ако Европа наложи санкции на руския петрол?

***

Фон дер Лайен: Отчетността на главния прокурор е задължителна

***

Странно формулирано мнение

Ирена Атанасова коментира критиките, които Митрофанова отправя към българското правителство, така:

„Има право, сигурно, не знам! Вижте, аз не съм дипломат и в дипломатическите среди може би това не е прието и сигурно е така и не би следвало да се случва, но може би всеки има своето обяснение. Аз не бих съдила. Ние имаме позиция и смятаме, че на този етап емоциите са излишни - и от едната и от другата страна“.

Депутатка от БСП за поведението на Митрофанова: Има право, сигурно, не знам!

***

Агов: Руският посланик в България е продукт на онова, което върши Русия – да лъже

***

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по постъпил сигнал за системно следене и закана с убийство на магистрат от Специализираната прокуратура, съобщиха от обвинението.

Заплаха: Магистрат от Спецпрокуратурата получи патрони и думата „кръв“

***

Заплашваният прокурор наблюдавал делата на Божков

***

„Касапинът от Буча“ – с това прозвище е познат подполковник Азетбек Омурбеков, командир на 64-та мотопехотна бригада на руската армия. Според украинска група, която следи руските военни и спецслужби, той е отговорен за клането на цивилни в Буча, пише британският „Таймс“, цитиран от Би Ти Ви.

InformNapalm оповести домашния адрес, електронна поща и телефонния номер на Омурбеков.

Кой е "Касапинът от Буча"?

***

"Руските войници изгарят труповете на убитите цивилни украинци в мобилни крематориуми"

***

Жителите на малки населени места в Харковска, Луганска и Донецка област изоставят домовете си. Те казват, че страхът им е по-голям след разкритията за масови убийства по време на руската инвазия край Киев. В някои от населените места руския обстрел вече е започнал.

Хиляди жители на Източна Украйна се евакуират

***

Почина адвокат Марин Марковски

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.07 | 17:12

1
Плана, още не е допълнен...хахаха, А другите държави, вече си похарчиха парите, а тук вече се изтеглиха 12 милиарда за 8 месеца незнайно за какво. ////////////////////////////////////////// Стана ясно защо правителството на Кирил Петков кри от нас и цялата общественост Плана за възстановяване и устойчивост толкова време. ⚠️Оказа се, че в него е записано /стр. 116, мярка 11/ от Българския енергиен холдинг да бъдат извадени едни от най-печелившите дружества в държавната енергетика, а именно Електроенергийния системен оператор и Булгартрансгаз. ❗Това са дружества, които разполагат с активи за милиарди и печалби за стотици милиони. Тази промяна ще доведе до финансов колапс на държавната енергетика и е първа стъпка към приватизация на тези дружества! През всичките години на управление на ПП ГЕРБ не допуснахме това да се случи! ❗В същото време в Плана е заложено изграждането на меко казано спорен проект като този за батериите на стойност 1/10 от цялата сума. Може би, защото вече е избрана „подходящата“ фирма, която да спечели поръчката?! ⁉️Правителството дължи и отговор дали е създавана работна група, която да поеме ангажимент с точна дата за затваряне на централите от Маришкия басейн.

Добави коментар

Водещи новини