Водещите новини! Дава ли Русия на заден ход за плащането в рубли? Кметът на Чернигов: „Руснаците лъжат! Винаги лъжат!“ (и още…)

  • 30 март 2022 19:00

  • 1181
  • 5
Водещите новини! Дава ли Русия на заден ход за плащането в рубли? Кметът на Чернигов: „Руснаците лъжат! Винаги лъжат!“ (и още…)
© Getty Images (архив)

*** Водещите вечерни новини на 30 март ***

 

Все пак Русия няма да изисква незабавно купувачите да плащат за изнасяния руски природен газ в рубли. Това стана ясно от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който обеща постепенна промяна. 

„Както обсъдихме по-рано, плащанията и доставката са отнемащ време процес. Това не означава, че утрешната газова доставка трябва да се плаща в рубли. От технологична гледна точка това е по-продължителен процес“, каза той.

Русия няма да изисква газът да се плаща в рубли незабавно

***

Русия ще търси "творческо решение" за плащането на газа с рубли

***

Позицията на правителството, която е координирана и на европейско ниво, е, че няма да се допусне подобно нарушение на действащите договори, в които ясно е предвидено, че плащания ще се извършват или в евро, или в щатски долари.

Бориславова: Руски газ ще се плаща в евро или щатски долари

***

На фона на това обаче имаме Р.Овч., който преповтаря „опорките“ на путиновите фенове по света и у нас. Включително и за самата война.

Изненадани има ли?

Румен Овчаров: Трябва да сме благодарни на Русия, че не ни спря газа още в края на февруари

***

Лавров, и той – като РОвч – говори нещо от паралелните реалности. 

Лавров призова за по-справедлив световен ред

***

Ако някой се е съмнявал и малко дори чия „собственост“ е бил Доналд Тръмп, на чия страна е и на кого е удобен. 

Руски водещ призова американците да свалят Байдън и да върнат Тръмп

***

Кметът на Чернигов изригна: Руснаците лъжат! Винаги лъжат!

***

Срамно е. И е ужасно. 

„Тук съм за първи път. Дойдохме по съвет на познат, който каза, че тук има места и можем да бъдем приети”, разказва Дмитри.

Откраднаха колата на украински бежанци, собственикът през сълзи: Това ни беше всичко

***

В България след поредицата от разхлабване на мерките сега е времето да направим следващата крачка – връщане към живота такъв, какъвто го познавахме преди 13 март 2020 г., когато за първи път беше въведена извънредната епидемична обстановка. След близо 2 г. България вече няма да бъде в състояние на извънредна епидемична обстановка. Това е решение на Министерски съвет, което бе формирано в резултат на едномесечни дискусии. Това означава, че отпадат въведените в страната противоепидемични мерки, с които някои от нас свикнахме да живеем“, посочи проф. Сербезова.

Здравният министър обяви кои мерки отпадат от 1 април

***

„Най напред, следва да се отбележи, че престъплението „закана за убийство“ е от категорията на тъй наречените резултатни престъпления и се счита за довършено, когато неговият адресат лично възприеме заканата или бъде уведомен за нея. В процесния случай съдът намира, че от доказателствата по делото се установява, че деянията са осъществени чрез изпращането на имейли. Това се е случило на 24.10.2021 г., като заканите са отправени от обвиняемия чрез използване на компютър, който се намирал в интернет-клуб в град С. З. и чрез личния му имейл адрес. Безспорно е установено по делото, че заканите не са отправени лично до лицата, за които се отнасят, а са изпратени на имейлите на министерството на правосъдието“.

Заплашилият да убие Ива Митева и Бойко Борисов не е извършил престъпно деяние, реши съдът

***

Филипова си спомни, че Боян Расате извадил нож. С него нарязал гуми на моторен скутер. В групата, дошла с Расате била и Елена Ваташка, каза Филипова, цитирана от БТА. Имало и друга жена, с къдрава коса.

Делото срещу Боян Расате започна с разпит на свидетели

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1181 5

Коментари 5

Добави коментар
Майтапчи Йово

2022.03.30 | 23:56

5
Тиквеници, тръгнали сте Р. Овч. и Лавров да оправяте, така ли?!? Ами 80, 90 процента от вашите "новини" са все едно излезли от кварталната бакалия на бай Кочо бре, нещастници безродни:)))!
баба гицка

2022.03.30 | 19:15

1
РУСНАЦИТЕ ВИНАГИ ЛЪЖАТ
Platen optimist

2022.03.30 | 21:43

4
I vinagi im se polochava
ЧИБАРАШКА

2022.03.30 | 19:48

3
НАХУЙ ВСЯКА РАШКА !
Нищоправец

2022.03.30 | 19:21

2
ЛЪЖАТА,НАСИЛИЕТО,НЕКАДЪРНОСТА Е НОРМАЛНОТО В РУСИЯ(ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ОТ ЕДНА ГОДИНА И В БЪЛГАРИЯ)

Добави коментар

Водещи новини