Водещите новини! От ФСБ са вдигнали мерника на Путин? Интерконекторът Гърция—България вече е успешно свързан с трасето от Азербайджан

  • 25 март 2022 19:16

  • 4040
  • 4
Водещите новини! От ФСБ са вдигнали мерника на Путин? Интерконекторът Гърция—България вече е успешно свързан с трасето от Азербайджан
© Getty Images

*** Водещите вечерни новини на 25 март ***

 

Ръководителят на екипа на Службата на ООН за правата на човека в Украйна заяви, че наблюдателите са получили повече информация за масови гробове в обсадения пристанищен град Мариупол, включително за един, в който са били открити 200 тела, съобщава БТА.

Получаваме все повече информация за масови гробове там", каза пред репортери Матилда Богнер, говорейки чрез видеовръзка от Украйна, и добави, че някои от доказателствата са получени от сателитни снимки.

ООН съобщи за масов гроб с 200 тела в Мариупол

***

Рискът от преврат от страна на Федералната служба за сигурност (ФСБ) срещу президента Владимир Путин се увеличава с всяка седмица, през която войната в Украйна не приключва, заяви анонимен източник от руските разузнавателни служби.

Източникът е споделил, че „хаос и недоволство“ са завзели сградата на ул. „Лубянка“ (централата на ФСБ) след неуспешната инвазия в Украйна.

Според Осечкин, цитиран от „Таймс", недоволството сред висшите представители на руските тайни служби е станало дори още по-осезаемо, когато наскоро Путин обвинил именно тях за проваления план за свалянето на правителството в Киев.

От ФСБ са вдигнали мерника на Путин?

***

Провал на руските войски в Украйна.

Това заяви днес не кой да е, а Игор Гиркин–Стрелков, който е бивш командир на въоръжените сили на Донецката народна република (ДНР).

„Изминаха 29 денонощия от специалната операция и никъде, и на нито едно направление не е постигнат стратегически успех! Има само оперативни успехи. Още повече, противникът относително успешно се мобилизира и започва да контраатакува. За което естествено, Конашенков не споменава в сводките си“.

Бивш командир на въоръжените сили на ДНР: Провал на руските войски в Украйна

***

Тодор Тагарев: За Русия ще става все по-трудно да поддържа военните си способности

***

Полковник Алексей Шаров, командир на Руския черноморски флот, е загинал при сраженията в Мариупол край бреговете на Азовско море. Новината бе съобщена от губернатора на Севастопол Михаил Развожаев.

С един изстрел: Украински снайперист погуби висш руски командир

***

И още един

Украйна съобщи за смъртта на още един руски генерал

***

На фона на това обаче руският генщаб едно си знае, едно си бае. 

„Като цяло основните задачи на първия етап от операцията са изпълнени. Бойният потенциал на въоръжените сили на Украйна е значително намален, което позволява, подчертавам още веднъж, да се насочат основните усилия към постигането на основната цел – освобождението на Донбас“.

Руският Генерален щаб обяви края на първия етап от спецоперацията в Украйна

***

„Оръжие“ за намаляване на енергийната ни зависимост

Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с трасето от Азербайджан

***

Кирил Петков: Приключиха техническите преговори с ЕК за Плана за възстановяване и устойчивост

***

И от „добрите стари“ практики малко. 

Разследваните лица са мениджъри, собственици и представители на фирми, кандидатствали и получили средства от ЕС по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, насочена към малките и средни предприятия.

Европрокуратурата разследва български фирми за злоупотреба с еврофондове

***

За убийството от тази сутрин:

Макар и да е бил служител на реда, той е със сериозно криминално битие, пише "24 часа" и дава подробности за него. 

Бившият шеф на Криминална полиция в столичното 2-о РПУ Любомир Иванов се издирва с червена бюлетина в Интерпол. Той е обвинен задочно като член на престъпна група за производство на нелегални цигари, ръководена от семейството на Бирмите, научи “24 часа”.

Разследващите имат достатъчно данни, че бившият полицай е помагал за престъпленията на групата. Официално е служител на МВР до юли 2016 г., но през последните години няколко пъти е уволняван и преместван от служба в служба.

Името на Любомир Иванов попада за втори път във връзки със съмнителни бизнесмени.

Преди 10 г. беше арестуван, после съден и оправдан за теч на информация към приближени на Красимир Маринов-Големия Маргин.

Тогава в ГДБОП разработват пловдивчанина Хованес Манукян и Христо Халваджиев за данъчни престъпления и нелегална търговия с горива. Двамата са в икономическата група на Маргините.

Над 30 души се подслушват заради мащабното разследване. Оказва се обаче, че в МВР има къртица. Засечен е разговор между зам.-шефа на ГДБОП Иван Иванов и Хованес Манукян. Иванов му казва, че скоро ще бъдат арестувани. Информацията имал от Любомир Иванов, шеф на Криминална полиция в столичното 2-о РПУ. Двамата съфамилници са арестувани, както и началникът на

Икономическа полиция в главната дирекция Георги Радков. По-късно Иван Иванов е осъден условно, Любомир Иванов е оправдан за разгласяване на класифицирана информация. Хованес Манукян и Христо Халваджиев все пак са задържани, обвинени и предадени на съд.

Убитият бивш полицай имал общо с Бирмите и Маргините

***

[...] Novini.bg припомня, че той е признат за виновен за това, че през февруари 2015 г. е убил 5-годишния Никита Плотников.Тялото на детето бе открито повече от месец след убийството в куфар в река Искър.

20 години затвор за Герман Костин, убил 5-годишния Никита през 2015 г.

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4040 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.03.26 | 09:45

4
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
ЗАПОЧНА СЕ НАЙ ПОСЛЕ!

2022.03.25 | 22:24

3
НОРМАЛНИТЕ И РАЗУМНИ РУСНАЦИ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА НА ПУТЛЕР.
ЗАПОЧНА СЕ НАЙ ПОСЛЕ!

2022.03.25 | 22:24

2
НОРМАЛНИТЕ И РАЗУМНИ РУСНАЦИ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА НА ПУТЛЕР.
Иванов

2022.03.25 | 21:51

1
Точно така! Стига с тези полувойна! Да започва наистина!

Добави коментар

Водещи новини