Гледам Кадиров и си мисля за Георги Димитров

  • 17 март 2022 18:09

  • 6555
  • 0
Гледам Кадиров и си мисля за Георги Димитров
© Getty Images/Wikimedia/Novini.bg

Няколко кратки размисли по темите, които ни държат в плен интереса и въображението в последните дни: 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13312

1. За какво ми напомня Кадиров? За избиването на елита на България и после слагането на утайката начело на поробената държава. 

След опита на Чечения да бъде самостоятелна държава и кървавите войни там, кремъл избива елита, подчинява останалите и инсталира едно послушно марионетно управление от много „смели“ изменници и продажници, които са по-русофили и от руснаците. Агресивно избиват собствените си сънародници, ако дръзнат да се противопоставят на кремъл. 

Обграден от лична гвардия, създадена от главорези, финансирани от москва. 

Подобна съдба е сполетяла всяка държава, имала нещастието да попадне под руско робство някога. Целият Източен блок. 

Георги Димитров е бил същия като Кадиров – агресивен към всеки, които не е с кремълските сатрапи. Избил хиляди, дръзнали да се противопоставят. Създал култ към собствената си личност, а иначе – дребна душа, неграмотник, впиянчен и заядлив каскет. Тук разликите сякаш са само в това, че Кадиров вероятно не пие и не носи каскет. 

Разследване на „Українська правда“ (ако щете му вярвайте, все ми е тая) сочи, че Кадиров така и не се е появил в Украйна. 

Той публикува две видеа в Телеграм, в които заявява, че е до Киев (видеата са тъмни и на закрито). Според службите обаче и двата телефона на чеченския лидер не са се включвали в украинската мрежа. Как публикуваш в Телеграм от телефона си без да го включиш в мрежата, е нещо, което само Кадиров на тоя свят знае. 

Освен това (става още по-интересно!!!) са му заложили елементарен капан. Кремълските касапи никога не са се славели с особен ум. От екипа на „Українська правда“ са му изпратили съобщение, в което са се представили за журналисти уж от руската РИА Новости. Свикнали на пропагандата умове, няма да се усъмнят, че машината им помага. Заблудили го, че пускат материал за „победите му“. Само че му обяснили, че трябва да кликне на линк, за да одобри текста. Така сам е активирал проследяване на IP адреса си и това е показало, че изобщо не е в Украйна.

Смелчага, нали? Тагва се от Киев, но си седи на топличко у тех си… Кой наскоро нещо обясняваше за Зеленски, че управлявал „от дивана“? А Кубрат, да. Той си знае защо. 

Тук >>>> материалът на „Українська правда“
______________________

2. Путин направи грешка, показвайки на цял свят колко е слаба армията му. Досега имахме някакви илюзии, сега вече – никакви. Слаба, немотивирана, бедна от кражбите, остаряла техника, липса на умения у офицерите, некадърни генерали, единствената ѝ „сила“ е, че не се свени да изпраща стотици хиляди и милиони като пушечно месо – докато не свършат патроните на врага, и не се свени да извършва военни престъпления и да избива цивилни. Винаги са били такива, защо сега да се променят?

Досега по (за малко да напиша „панаири“, исках да кажа:) паради се показваше едно напомпано величие, едни чудесии, а и ПР машината, пропагандата – така силно работеха, че самият „цар“ и „болярите“ му си повярваха. На това му се вика: „да се надрусаш със собствената си стока“. Сами излъгаха себе си със собствената си пропаганда. 

Никой не се сети да предвиди фактора „кражби и корупция“, който е отклонил по-голямата част от финансирането за тая „велика“ армия. Което е тъпо, имайки предвид, че кражбите и корупцията са изначално това, с което и царят, и болярите се занимават. 

Досега путин и кремъл слагаха изкуствените мускули под сакото и хората си мислеха, че наистина са яки. По някаква причина решиха да се съблекат по потник и да всеят страх, но така просто лъсна истината. 

Само българските русофили смятат, че руската армия печели. 

Дето се вика: да не беше събличал сакото, фалшивите мускули изглеждаха истински.

Което означава, че ако путин спре да бъде такава пут…инка и да плаши, че ще взриви света с атомната бомба, а приеме конвенционална война срещу НАТО… О-о-о-о-о-о…!!! „Великата“ му армия няма да бъде победена, а ще бъде изпарена. Ако се пробва на конвенционална война с НАТО, след седмица ще го изкарват от дупката, в която се е заврял. 
__________________________

3. Все повече „не-ни-въвличайте“ коментари се чуват/виждат от хора, които с главни букви пишат „Свобода или смърт“ и още по-смелото: „Дела трябват!“ (това ми е особено любимо!)

Имам особено усещане, че същите, ако москва поиска нещо, първи ще излязат на площада да протестират защо не сме го дали. Но това си е само мое си подозрение. 

Същите имат деца в гнилия Запад и ходят на почивка къде ли не, но не и в Русия, а спестяванията им (странно, но…) не са в рубли, колите им съвсем не са лади и москвичи, за капак – немалка част от тях са „бизнесмени“, нагушени с еврофондове, които са взели с измама, но Европата им е омразна, за САЩ пък да не говорим. 

Чудни хора! Прекрасни!
_____________________________

4. Лаура Кьовеши… Тук няма да напиша нищо. Само ще оставя визуален коментар: 

...

Настроения... 

Какво да се прави?

Последвайте канала на

Александър Томов
6555 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини