Близо 440 снегорина почистват републиканските пътища

  • 10 март 2022 10:03

  • 333
  • 0
Близо 440 снегорина почистват републиканските пътища
© Bulphoto/архив

439 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища в районите със снеговалеж. Между 10 и 30 см е новата снежна покривка в област Смолян.

За снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните камиони над 12 тона с ремаркета и полуремаркета в цялата област. Обработката на настилките продължава. Екипите на пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия. Заради снеговалеж и навявания за всички превозни средства е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“.

Източиха горивото на снегорин, чистещ прохода Шипка

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.​

Последвайте канала на

Десислава Станева
333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини