Водещите новини! Българи се самозапалиха; Илина Перянова: Това е война, а Путин е нацист; от ПП питат защо Костадинов е с черен печат

  • 09 март 2022 13:19

  • 3385
  • 1
Водещите новини! Българи се самозапалиха; Илина Перянова: Това е война, а Путин е нацист; от ПП питат защо Костадинов е с черен печат
© Getty Images/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 9 март ***

 

Два случая на самозапалили се българи

Мъж си купи туба бензин и се самозапали в Чепеларе

***

Още едно самозапалване - този път на жена в Плевенско

***

Путин казва, че се бори срещу фашизма, но той самият е нацист. Отидох на протеста пред руския културен център в София, тъй като моите баба и дядо са руснаци и ветерани от Втората световна война. Дядо ми е награден и с орден Суворов. Дядо, баба и техните събратя от Украйна са се борили рамо до рамо срещу истинския фашизъм, но това е нещо съвсем различно“. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия  режисьорът Илина Перянова.

Илина Перянова: Това е война, а Путин е нацист

***

Плановете на Путин…

ЦРУ: Путин е планирал да превземе Киев в рамките на два дни

***

Кюрди в Северна Сирия започнаха да се записват в доброволческо подразделение, което да замине за Украйна и да се бие срещу силите на Москва и проруските сепаратисти.

Сирийски кюрди се записват да воюват в Украйна срещу Русия

***

Беларуси, живеещи в Украйна, сформираха подразделение, което да се бие срещу Русия

***

Пияни руски войници са застреляли 10-годишно украинско момиченце, докато стреляли безцелно в село извън Киев, според семейството на момичето, пише Fox News.

Пияни руски войници са застреляли десетгодишно украинско момиченце

***

От „Продължаваме промяната“ поискаха информация от службите защо български депутат е с черен печат и има ли рискове за националната сигурност. 

Декларацията от името на парламентарната група беше прочетена от Росен Костурков от трибуната на Народното събрание. 

Ако в Народното събрание има хора, които прокарват интереси на чужда държава, то смятаме, че това е истинска заплаха за България, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“.

От ПП питат службите защо Костадинов е с черен печат от Украйна

***

Българската кирилица в интернет страниците на институциите, ще замени масово разпространените шрифтове, които използват руския вариант на кирилица, съобщават от Министерство на електронното управление.

Българската кирилица ще замести руската в държавната ни администрация

***

Въпреки че е смятан за един от най-богатите хора в света, Путин притежава само няколко стари коли, малък апартамент и спестявания от заплата в размер на около 140 000 долара. Поне според официалните документи. Никой, обаче, не вярва в това. Повечето експерти казват, че огромните активи на Путин се държат тайно от кръг от негови приятели - така наречените олигарси и техните семейства.

Колко богат е Путин и могат ли санкциите да му въздействат?

***

Руските сили принуждават персонала на Запорожката атомна електроцентрала да запише обръщение, което да използват с пропагандистки цели, заяви украинският министър на енергетиката Херман Халушченко, предаде Асошиейтед прес.

Руските сили принуждават персонала на Запорожката АЕЦ да запише обръщение

***

Русия предупреди Запада, че разработва широк отговор на санкциите, който ще бъде бърз и ще се усети в най-чувствителните зони на Запада, информира Агенция Ройтерс.

Русия към Запада: Нашите санкции ще ви наранят

***

Депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за училищното и предучилищно образование, с които се забранява осъществяването на политическа и партийна дейност в детските градини и училищата.

Депутатите ще обсъждат законопроект за деполитизирането на училищното образование

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kiro gela

2022.03.09 | 14:17

1
Путин е освободител,а ти си поредната платена ми*сирка

Добави коментар

Водещи новини