„Четири лапи“ предоставя безплатна помощ на домашните любимци на украинците, идващи у нас

  • 07 март 2022 15:20

  • 371
  • 2
„Четири лапи“ предоставя безплатна помощ на домашните любимци на украинците, идващи у нас
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Войната в Украйна засегна и животните, затова няколко европейски държави, сред които и България, улесниха режима за влизане на кучета, котки и други домашни любимци на украинските граждани, информира фондация "Четири лапи". От организацията предоставят безплатна помощ за животните.

Поставянето на липсващи ваксини и микрочипове, медицинското лечение и помощ с храната са най-важните дейности, които трябва да се извършат, отбелязват специалистите. В клиниката на "Четири лапи" в Банкя всяко животно може да получи помощ за идентификация, ваксинация или кастрация. Българският офис на организацията работи в тясно сътрудничество с колегите си от Украйна, Румъния и Молдова.

Ето как ще влизат у нас домашните любимци на украинците

"В сътрудничество с други различни по размер организации за хуманно отношение към животните, както украински така и международни, полагаме съвместни усилия, за да доставяме помощ бързо, без излишна бюрокрация и там, където тя е най-необходими за страдащите животни в Украйна", коментира Мануела Роулингс, ръководител на Отдел "Грижа за бездомни животни Европа" на "Четири лапи".

Теодора Александрова
371 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.07 | 16:15

2
ще повърна!
Обичам животните

2022.03.07 | 15:56

1
Браво

Добави коментар

Водещи новини