Водещите новини! Краставите магарета… Тръмп нарече „гениален“ плана на Путин; цивилните в Украйна вече могат да носят огнестрелно оръжие

  • 23 февруари 2022 13:06

  • 1895
  • 0
Водещите новини! Краставите магарета… Тръмп нарече „гениален“ плана на Путин; цивилните в Украйна вече могат да носят огнестрелно оръжие
© Getty Images

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23 февруари ***

 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи като "гениални" действията на президента на Русия Владимир Путин по отношение Украйна и нарече руския лидер "много разумен", съобщават "Дейли мейл" и "Индипендънт".

Помолена по-късно да коментира това изказване, говорителката на Белия дом Джен Саки заяви, че се стараят да не приемат съвети "от някой, който хвали президента Путин и неговата военна стратегия". По думите й, предаде от БТА, от републиканците зависи да не политизират допълнително въпроса.

Доналд Тръмп нарече "гениален" плана на Путин за Украйна

***

Върховната Рада на Украйна прие разрешение за самоотбрана, което позволява на цивилни граждани да носят огнестрелно оръжие, предаде специалният пратеник на bTV в Киев Цветана Балабанова.

Обсъждано е и въвеждането на извънредно положение.

В същото време, в тотален контраст на политическата ситуация, един от украинските вестници излезе със заглавие на първа страница „Надежда“ за рускоукраинската криза.

Цивилните в Украйна вече могат да носят огнестрелно оръжие

***

Украйна започна да свиква резервисти между 18 и 60-годишна възраст

***

Украйна призова днес гражданите си да напуснат Русия незабавно, позовавайки се на заплаха от руска инвазия, която може да усложни осигуряването на консулски услуги, предаде АФП, информира БНР.

Украйна призова гражданите си да напуснат незабавно Русия

***

Тафров: Смисълът на речта на Путин беше, че Украйна няма право да съществува като независима държава

***

Над 1600 снаряда са паднали в пограничните села на Донецка и Луганска области, каза репортерът на бТВ Стоян Георгиев, който преди три седмици посети именно този район.

Вижте разказ от епицентъра на кризата в Украйна

***

Австралия се присъедини днес към Съединените щати, Европейския съюз, Канада, Германия и Великобритания в налагането на санкции на Русия, след като Москва нареди изпращането на войници в сепаратистките райони в Украйна Донецк и Луганск, които призна за независими, предаде БТА, като се позовава на Ройтерс.

Австралия налага първи пакет от санкции на Русия

***

Плановете за разговор между американския и руския президент са отменени, обяви държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен на фона на ескалиралото напрежение по оста Русия - Украйна.

Няма да има среща Байдън - Путин

***

Международното положение започва да става все по-сложно; кризата с руската агресия в Украйна дава повод за тревоги и в други райони.

Китай: Тайван не е Украйна

***

„Възраждане“ си протестират срещу зеления сертификат, въпреки че той беше отменен. Днес е 23 февруари – денят на съветската армия. На трибуна пред бившия партиен дом от партията протестират срещу българското правителство. 

"Възраждане" отново на протест срещу зеления сертификат, скандирания "Оставка" под прозорците на властта

***

Кажете дали друг път е имало министър-председател да дойде на протеста ви? Искам да покажа, че българското правителство не го е страх да говори с народа. Единият вариант беше да стоя горе и да гледам. Аз съм тук, за да чуя вашите критики. Ако искате да има промяна в тази страна, трябва да работим заедно. Ако не работим заедно, няма да стигнем доникъде“, обърна се министър-председателят към недоволните граждани.

Кирил Петков дойде при протестиращите: Ако искате да имаме силна държава, стига сме се делили

***

За последващите действия в хода на проверката, както и за резултатите от нея, българската общественост ще бъде своевременно информирана.

ВКП с последна информация за проверката по списъка с 19-те имена на Кирил Петков

***

Обрат в разследването на убийството в парка в столичния квартал „Бояна”. През лятото на миналата година там беше убита жена, докато си почивала на пейка.  

Обвинен в престъплението беше мъжът, с когото Евгения Трайкова живеела на семейни начала. Той прекара седем месеца в ареста. На мястото на убийството обаче, разследващите са открили ДНК на друг човек, който засега се издирва.

Обрат в разследването на убийството в парка в „Бояна”

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1895 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини