Водещите новини! Рязко изостряне на обстановката между Русия и Украйна; спецакция срещу криминалния контингент в България

  • 21 февруари 2022 19:07

  • 2828
  • 8
Водещите новини! Рязко изостряне на обстановката между Русия и Украйна; спецакция срещу криминалния контингент в България
© Getty Images/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 21 февруари ***

 

Рязко изостряне на обстановката между Русия и Украйна. В района на летището в Донбас са избухнали взривове и се чува стрелба.

Москва твърди, че е имало и нарушение на държавната граница. Започнала е престрелка, а в страната са влезли две бойни машини за евакуация на диверсанти. Убити били петима украински войници, няма пострадали от руска страна, информира Нова телевизия.

Стрелба в Донецк, има убити

***

Руският президент Владимир Путин заяви по време на Съвета на сургност на страната, че Москва обмисля дали да признае независимостта на отцепилите се украински региони Донбаск и Луганск, съобщават Ройтерс и Франс прес.

Ако Русия предприеме такава стъпка, това може да проправи пътя на Москва открито да изпрати военни сили и в двата региона с мотива, че се намесва като съюзник, за да ги защити от Украйна, отбелязва БНР.

Путин: Русия обмисля дали да признае независимостта на отцепилите се украински региони

***

Британският министър на външните работи Елизабет Тръс каза, че Великобритания и съюзниците ѝ започват да се подготвят за най-лошия възможен сценарий в Украйна поради голямата вероятност от руска инвазия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Великобритания започва да се подготвя за най-лошия възможен сценарий в Украйна 

***

Полицейските действия срещу активния криминален контингент се извършват на територията на цялата страна. Те са продължение на предприетата операция от 10 февруари в пирдопското село Антон.

Действията са в ход от петък вечерта. В тях са включени служители на Икономическа, Криминална, Охранителна и Пътна полиция. На място екипите следят за неправомерно носене на забранени субстанции, оръжие, крадени автомобили.

Освен това се водят беседи с лица, за които има данни, че се занимават с престъпна дейност.

След убийството в село Антон: Спецакция срещу криминалния контингент в цялата страна

***

Миналия месец прокуратурата внесе в съда обвинителния акт за инцидента през есента м.г. Тогава Станков и още няколко човека влизат в офис на неправителствена организация и според прокуратурата извършват хулигански действия с изключителна дързост.

Твърди се, че е унищожено имущество, а също, че Станков е нанесъл удар на едно от момичетата в офиса.

Започва делото срещу Боян Расате

***

Пожар в химически завод в Горна Оряховица

***

Успяхме да прогнозираме пандемията. На тази база можем да обявим, че до 20 март могат да отпаднат всички ограничения, свързани със зеления сертификат в България. Ще остане само зеленият сертификат за пътуване в ЕС. Мерките на правителството сработиха“.

Кирил Петков обяви края на зелените сертификати в България

***

Въпреки това…

Протест на 23 февруари ще има.

Костадинов: „С това правителството показва, че може да работи само по един начин, чрез натиск“. 

"Възраждане": Протестът ни в сряда остава

***

Той допълни, че в Бюджет 2022 има заложени достатъчно реформи и подчерта, че всички допълнителни средства в бюджета отсега-нататък ще бъдат отпускани само срещу реални действия и реални резултати.

Асен Василев: Този, който иска и вика, няма да получи пари, а само този, който покаже реални резултати

***

Европейската сигурност и ситуацията в Босна и Херцеговина бяха сред основните теми на редовното заседание на Съвет „Външни работи“ в Брюксел на 21 февруари 2022 г., в което участие взе министър Теодора Генчовска, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Външните министри на ЕС обсъдиха европейската сигурност и ситуацията в Босна и Херцеговина

***

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан покани руския си колега Сергей Лавров на среща в петък в Париж, за да обсъдят кризата в Украйна. 

Министерството добави, че Лавров е приел поканата и едно от условията за провеждане на срещата е междувременно Русия да не нахлува в Украйна.

Франция покани Лавров в Париж за разговори по темата Украйна

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2828 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.02.21 | 20:11

2
Гн Путин Донецка и Луганска не са Руски земи.Вие там нямата работа.БГ има малцинства в македония северна македония и ние трябва да ги превземаме.
от мен и Сорос

2022.02.22 | 00:03

8
Да, добро предложение. Какво ще правим с албанците
РАЗГОВОР

2022.02.21 | 23:03

7
ЗЕЛЕНДРЪШКИЙ: ТОВАРШ...ПАРДОН, ПРЕЗИДЕНТ БАЙДЪН ТАВАРИШ ПУТИН НАВЛЕЗНА ДЕФАКТО В ООКРАЙНА! СЕГА ЩЕ ПЛАЧААА.... БАЙДЪН: ИЗИ, ЗЕЛЕНДРЪШКИЙ, ИЗИ...АЗ ВЕЧЕ СЪМ ПРЕЗИДЕНТ НА СССР И ЩЕ МУ НАРЕДЯ ДА ИЗЛЕЗЕ! ЗЕЛЕНДРЪШКИЙ: АМА...АМА...ТУК НЕ Е ЛИ САЩ!? БАЙДЪН: ТО ВСЕ СЪЩОТО Е БЕ ЗЕЛЕНДРЪШКИЙ, КЪДЕ СССР ТАМ И САЩ...ХО ХО ХО!!

2022.02.21 | 22:24

6
Веднага НАТО да приеме Украйна в НАТО.Такъв трябва да е редъ.Щом Путин се прави на по голям от света.
Аз

2022.02.21 | 21:07

5
Целта на Украйна е ясна. Опитват всячески, дори с провокиране на война, спирането на "северен поток-2" Защото ако той се реализира, значи Украйна вече няма да е никакъв фактор на газовата карта. Един вид Русия ще я байпасира, чрез "Северен поток -2"

2022.02.21 | 19:28

1
Ето сега да бягат всички на запад,ако искат да са живи!! Мечката се събуди!!

2022.02.21 | 20:42

4
Най големият крими контингент това са общинските кметове.Арестувайтеги до един.

2022.02.21 | 20:12

3
Пияната мечка,зависими са от запада.Нищо неможе да предприеме мъника.

Добави коментар

Водещи новини