Въпреки пандемията от COVID-19, в община Добричка са събрани повече собствени приходи, посочва кметът Соня Георгиева

  • 20 февруари 2022 20:56

  • 404
  • 1
Въпреки пандемията от COVID-19, в община Добричка са събрани повече собствени приходи, посочва кметът Соня Георгиева
© Novini.bg

Пандемията от COVID-19 не е повлияла на приходите на община Добричка през 2021-ва като в общинския бюджет са акумулирани 5,465 млн. лева собствени средства или с около 1,020 млн. лева повече спрямо предходната година. Това информира кметът Соня Георгиева в отчета за управление на общината, който ще бъде разгледан на предстоящото заседание на Общинския съвет, предаде БТА.

Постигнатите собствени приходи са 98 на сто от годишния план. С най-голям дял в приходите от имуществени данъци са данъкът при придобиване на имущество - 52 на сто, посочва кметът.

Населените места в община Добричка са от нисък функционален тип, поради което данъчната оценка на имотите е ниска и всяка година спада с отчитане на коефициента на овехтяване, на инфраструктурата, местоположението и др., коментира Георгиева. Според кмета данъчните оценки, които не са актуализирани от 1997 година, трябва да се променят в динамичния пазар на имоти или данъчното облагане в този сектор занапред да не почива на данъчни оценки. Кметът припомня, че Националното сдружение на общините в република България е инициатор на законодателна промяна в тази посока и, ако това стане, общината може да очаква в следващите години повече приходи от имоти.

Община Перник очаква 22 млн. лв. приходи

Валери Зайцев
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2022.02.21 | 01:45

1
Красиви момичета ви очакват на -- Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Добави коментар

Водещи новини